Remo Slotegraaf

Remo Slotegraaf

Schaatsen

Voor Nederland uitkomen

De “prille carrière” van Remo is op 10-jarige leeftijd begonnen met schaatsen in 2012 toen hij een deel van de Elfstedentocht samen met zijn vader heeft geschaatst. “Ik had altijd al veel plezier in schaatsen op de ijsbaan in Peize maar pas nadat ik een deel van de Elfstedentocht had geschaatst, heb ik mij aangemeld bij een ijsvereniging.” Het mooie aan schaatsen is voor Remo het gevoel dat hij heeft als alles lekker loopt en technisch lekker aan het schaatsen is waardoor hij ontzettend hard kan gaan.

 

Remo heeft als schaatser inmiddels al een lange weg afgelegd. Hij is begonnen bij YVG (ijsvereniging Groningen) waar hij onder leiding van Jellien Langhout de basis van het schaatsen heeft geleerd. “Toen ik naar de eerste klas ging heb ik mij aangesloten bij iSkate. Hier heb ik hele mooie leerzame jaren gehad in het team (rookies) met coach Arjen van der Veen waarvan ik veel discipline en techniek heb bijgeleerd.” Na de rookies is Remo doorgestroomd naar het RTC waar Ingo Bos zijn trainer is geworden. Naast het feit dat hij met Ingo een ontzettend goede band had en heeft, heeft Remo zich bij Ingo in 2 jaar heel erg kunnen ontwikkelen als schaatser en ook veel geleerd over zichzelf. “Het mooiste wat ik met Ingo heb kunnen bereiken zijn de Jeugd Olympische Spelen.”

 

Op de vraag wat zijn sterke punten zijn geeft hij zelf aan: “De sterke punten van mij als schaatser zijn dat ik een goede valbeweging heb en mij niet gek laat maken als ik gespannen ben. Daarnaast is het uitversnellen van bochten een minder sterk punt waar ik nog hard aan moet werken.”

 

Remo’s droom is om ooit voor Nederland uit te mogen komen op de Olympische Spelen. “Na het avontuur wat ik heb gehad bij de Jeugd Olympische Spelen afgelopen jaar is deze ambitie nog groter geworden.”

 

Op de vraag wie Remo als schaatser lijkt is zijn antwoord kort maar krachtig: “Ik kan geen schaatser bedenken waarop ik lijk. Ik ben van mening dat alle schaatsers verschillend en op hun eigen manier uniek zijn.”

 

Buiten het feit dat Remo graag als goede schaatser wil worden herinnerd hoopt hij bekend te staan als een leuke en spontane topsporter. Iemand die grote successen heeft behaald maar met beide benen op de grond is blijven staan.

 

De doelen voor komend seizoen zijn voor Remo heel helder: “Het doel voor komend seizoen is om mijzelf te plaatsen voor de junioren World Cups en het Wereldkampioenschap. Daarnaast hoop ik Nederlands kampioen op de 3km en 5km te worden.”

 

Remo ziet de stap naar TalentNED als een unieke kans ziet. “Naast de goede begeleiding zijn de randzaken rondom het sporten ook allemaal super goed geregeld en heb ik de mogelijkheid om met de beste schaatstalenten van Nederland samen te trainen.”

Remo Slotegraaf

Club

IJsvereniging Groningen

Vorig team

RTC Noord (I. Bos)

Opgegroeid in

Peize

Geboortedatum

05-03-2002

2020

5e plaats Jeugd Olympische Spelen 1500m

2019

1e plaats NK Mass start Junioren

2019

1e plaats NK 3000m