3e plaats voor Silje in meerdaagse Col du VAM

nieuws van 19 juni 2023

Afgelopen weekend stond de meerdaagse wedstrijd "Col du Vam" op het programma. Deze wedstrijd werd verreden in het zonnige Wijster, op en om de VAM-berg.

3e plaats voor Silje in meerdaagse Col du VAM
Silje Bader eindigt als derde in het eindklassement van de meerdaagse Col du VAM

Het weekend begon op zaterdagochtend met een proloog van 5,5 kilometer. Het parcours bevatte twee steile klimmen, wat het extra uitdagend maakte. De proloog diende als een goede generale repetitie voor het NK tijdrijden, dat komende woensdag gaat plaatsvinden. Het team mag trots zijn op de tijden die ze hebben gereden bij de proloog. Silje behaalde een mooie 4e plek, en de rest van de meiden eindigden allemaal netjes in de top 11.

In de middag vond er een criterium plaats, waarin de junioren meiden 15 rondes van 2,3 kilometer moesten rijden. In het parcours zat een klim die ongeveer 800 meter lang was. De eerste drie rondes verliepen relatief rustig, maar daarna werden er versnellingen ingezet, waardoor veel rensters de aansluiting met de kopgroep verloren. Helaas moesten ook Julia Lindhout en Anouk Bijl de voorste groep laten gaan. Silje Bader en Fien Winters wisten nog wel bij de voorste groep van tien rensters te blijven . Dit bleef zo totdat Keira Will in de laatste drie rondes de beslissende versnelling plaatste waar alleen Silje en nog twee andere rensters een antwoord op hadden. Uiteindelijk eindigde Silje net naast het podium, maar wist wel op te schuiven naar een 3e plek in het algemeen klassement.

Op zondag stond er een wederom een omloop op het programma. Dit keer waren het 9 rondes van 6,6 kilometer. Het parcours zou bestaan uit twee beklimmingen, maar vanwege de hitte werd dit teruggebracht tot een klim. De koers verliep goed en Anouk toonde haar kracht door iedere keer als eerste de klim op te rijden. Het peloton brak meerdere malen uiteen, maar kwam steeds weer bij elkaar. Er bleef een groep van 24 over en het werd het een eindsprint. Silje sprintte naar een knappe 2e plaats.

In het eindklassement wist Silje de derde plaats te veroveren, wat een erg goede prestatie is. Het wielerteam kan met een goed gevoel terugkijken op dit weekend en deze positieve ervaringen meenemen naar komende week, waarin allebei de NK`s op het programma staan. Succes!

Deel dit artikel op