Arjen van der Veen maakt schaatscoachduo compleet

nieuws van 6 juli 2023 / Schaatsen

TalentNED heeft de gewenste versterking binnen voor de schaatsploeg. Groninger Arjen van der Veen zal samen met Stefano Donagrandi een duo gaan vormen in de jaarlijkse missie om onze schaatsers zo goed mogelijk te helpen in hun ontwikkeling en wederom velen succesvol uit te zien stromen naar één van de topteams. Directeur Gerard Kemkers is blij dat de staf compleet is voor de start van het nieuwe wedstrijdseizoen.

Arjen van der Veen maakt schaatscoachduo compleet
Arjen van der Veen maakt schaatscoachduo compleet (Foto: TalentNED)

Kemkers: “Ik ben erg blij dat we na een zorgvuldig proces iemand hebben kunnen vinden met de ambitie en passie die past binnen het TalentNED DNA. Arjen brengt zowel als schaatser als coach de nodige ervaring mee. Daarnaast heeft hij mij de indruk te geven er vol voor te willen gaan en naar die gedrevenheid was ik op zoek.”

Van der Veen is trots op de nieuwe uitdaging die hij vanaf september bij TalentNED aan zal gaan. Zelf reed hij bij de baanselectie van Gewest Fryslân en de Schaatsacademie in Groningen, wat later i-Skate werd. Daar zette hij ook zijn eerste stappen als trainer. Na het afronden van zijn hbo-opleiding koos Van der Veen ervoor om wat afstand te nemen van het schaatsen, maar kwam erachter dat zijn passie meer bij het schaatsen ligt dan in het bedrijfsleven.

“De afgelopen vijf jaar heb ik mezelf vaak afgevraagd of ik gelukkig ben achter een computer in een kantoor. Eigenlijk weet ik al lang dat ik het liefst schaatstrainer wil zijn. Daarom ben ik ook zo blij met mijn stap naar TalentNED.”

Deel dit artikel op