Bas de Bever vertrekt naar KNWU

nieuws van 6 december 2021 / Mountainbiken

Hoofdcoach mountainbiken Bas de Bever vertrekt bij TalentNED en zal bij de KNWU aan de slag gaan om het opleidingstraject Baan Sprint nieuw leven in te blazen.

Bas de Bever vertrekt naar KNWU
Foto: Frank Snip

In 2020 startte TalentNED onder aanvoering van De Bever het TalentNED mountainbiketeam. In de afgelopen twee jaar heeft het team vorm gekregen en is assistent Olaf Noorbergen onder de vleugels van Bas gegroeid. Noorbergen zal nu als trainer-coach het mountainbike programma voortzetten.

Gerard Kemkers: “Bas is met al zijn ervaring als voormalig downhill-mountainbiker en BMX-bondscoach zeer waardevol geweest. Zijn kijk op zaken was en is altijd een hele goede match geweest. We hebben geweldige discussies over talentontwikkeling gevoerd. Tegelijkertijd heeft de organisatie zich in vogelvlucht ontwikkelt, mede dankzij Bas. Bas heeft aangegeven graag ruimte te willen maken voor Olaf en zijn geluk elders te beproeven. Het is mooi om te zien dat hij actief blijft in de talentontwikkeling en werkzaam in de fietssport blijft. Iemand als Bas neemt een heldere visie mee op gebied van talentontwikkeling. Bas keert terug naar de KNWU, waar hij met de jonge baanwielrenners zal gaan werken. Wij wensen Bas al het goeds voor de toekomst en kijken terug op een fijne samenwerking.”

Bas de Bever: “Ik kijk met veel plezier terug op mijn 2,5 jaar bij TalentNED en ben trots op hetgeen wat we hebben opgebouwd. In Enschede ontstaat een unieke opleidingsstructuur in sport. Naast het inrichten van de sportinhoudelijke voorwaarden bij het mountainbike team, ben ik in beginsel ook nauw betrokken geweest bij het opbouwen en structureren van de organisatie, van met name dat laatste heb ik zelf enorm veel opgestoken. Ik had nu het gevoel dat mijn rol was uitgespeeld en geef het stokje graag over aan Olaf Noorbergen. Ikzelf ga aan de slag met weer een nieuwe uitdaging bij de KNWU. Ik wil Gerard bedanken voor het vertrouwen en de hele organisatie veel succes wensen richting de toekomst.”

Deel dit artikel op