Bendijk in vorm in aanloop naar NK Junioren

nieuws van 11 december 2023 / Schaatsen

Afgelopen weekend reed een groot gedeelte van de TalentNED schaatsploeg de derde Holland Cup in Groningen. Deze wedstrijd stond in het teken van plaatsing voor de NK Afstanden senioren en het NK Junioren. Mats Bendijk liet zien dat hij in vorm begint te komen en blikt terug op zijn weekend.

Bendijk in vorm in aanloop naar NK Junioren
Mats Bendijk. Foto: Orange Pictures

Het weekend in Groningen begon met de 500m en 1500m. Bij de mannen viel Ward Dielissen op de 500m net buiten de top tien. Op de 1500m was Mats de hoogst geklasseerde TalentNED’er op de tiende plaats. “Ik reed een redelijke opening van 24,69”, vertelt hij. “Daarna kon ik het verval in mijn rondetijden mooi beperken. Ik reed een stabiele race en daar ben ik heel tevreden mee.” Bij de vrouwen was Rosalie van Vliet op de 1500m de beste van het team. Ze finishte op de veertiende plaats. Lieke Hoogendoorn reed op dezelfde afstand een persoonlijk record van 2:06,01 en werd daarmee zeventiende.

De tweede dag begon met de 1000m. Bij de mannen was Mats opnieuw de beste TalentNED’er. Hij finishte de race op de vijftiende plaats. “Ik had moeite om op snelheid te komen”, vertelt hij over zijn race. “Echter wist ik hem goed door te trekken en reed zo een goed slot. Hierdoor kwam ik alsnog op een redelijke tijd uit. Al met al ben ik tevreden over het verloop van het weekend. Er zit een stijgende lijn in mijn prestaties, die ik hopelijk kan doortrekken naar het NK Junioren dat begin januari verreden gaat worden.” Bij de vrouwen was Lieke de beste van de ploeg met een dertiende plek.

Het weekend werd voor de vrouwen afgesloten met de 3000m, waarop Rosalie elfde werd. De mannen sloten het weekend af met de 5000m. De beste TalentNED’er op deze afstand was Jasper Krommenhoek met een zesde plaats.

Deel dit artikel op