Bikkelen in Frankrijk

nieuws van 7 september 2023

Vorige week vertrokken de meiden van de wielerploeg naar Frankrijk voor een trainingskamp voorafgaand aan de GP Ceratizit in Plouay, Frankrijk. Met wat afwisseling in het weer legden de meiden een goede week af en klaar om aan een van de laatste wedstrijden van het seizoen te beginnen!

Bikkelen in Frankrijk
Foto: Damien Thomas

De meiden stonden op de wedstrijddag met gezonde spanning aan de start en beleefden een wedstrijd met ups and downs tijdens de Nations Cup in Ceratizit. Het parcours bestond uit 13 rondes van elk 6,3 kilometer, wat in totaal 80 kilometer betrof.

Foto: Damien Thomas

Foto: Damien Thomas

In het begin van de koers werd er goed samengewerkt door de meiden. Na al een tijdje in koers geweest te zijn moest Anouk Bijl helaas het peloton verlaten. Ze had moeite om het tempo bij te houden. Julia Lindhout en Elise Timmerman bleven lang in het peloton. Ze werkten hard samen om de race te voltooien en Silje verder te helpen. Op een gegeven moment werd de wedstrijd echt hard gemaakt en met echt twee behoorlijke klimmen in het parcours, en een groep van 4 meiden wegreed, moesten ook Julia en Elise lossen.

Foto: Damien Thomas

Silje reed een sterke wedstrijd en wist lang in het peloton te blijven. Ze sprintte uiteindelijk in de pelotonsprint naar een geweldige 2e plaats. Haar prestatie leverde haar uiteindelijk een knappe 7e plaats in de einduitslag van de race op.

Deel dit artikel op