Brent van Geest Nederlands kampioen Streetrace!

nieuws van 3 juli 2023 / Mountainbiken

Terwijl Frits Biesterbos was afgereisd met de KNWU naar het Italiaanse Val di Sole, stonden Brent van Geest en Elena Poppelaars afgelopen weekend aan de start van het NK Streetrace in Ruinen. Elena ging op zoek naar de vorm van voor haar blessure, Frits was benieuwd hoe het zou gaan na een valpartij van pas geleden en Brent ging voor het hoogst haalbare... en niet zonder succes!

Brent van Geest Nederlands kampioen Streetrace!
Brent van Geest is Nederlands kampioen Streetrace geworden!


Het parcours in Ruinen was 1,5 kilometer lang en ging dwars door de stad. Het was Elena haar eerste wedstrijd nadat ze onlangs haar hand had gebroken bij een wedstrijd in Sittard. Vol goede moed stapte zij weer op haar fiets. Zodra het startschot klonk, begon Elena vol energie aan de wedstrijd. Ze probeerde de aansluiting te vinden bij het tweede groepje, maar helaas lukte dat net niet. Uiteindelijk eindigde Elena op een 8e plaats. Na de race uitte ze haar tevredenheid: “Ik ben blij met mijn prestatie, omdat ik alles eruit heb gehaald wat er in zat.”

Ook Brent stond aan de start van het NK Streetrace. Hij had een uitdagende startpositie gekregen: rond plek 35. In de eerste helft van zijn race begon hij aan een indrukwekkende inhaalrace. Het duurde niet lang voordat hij bij de kopgroep van de wedstrijd aansloot. Ook probeerde hij een paar keer weg te rijden en een gat te slaan, maar dit lukte niet waardoor hij moest wachten op de sprint naar de finish. Het werd een fotofinish en de definitieve uitslag liet even op zich wachten... Toen kwam het verlossende nieuws: Brent was als eerste over de streep gekomen en won hiermee het NK Streetrace! NEDERLANDS KAMPIOEN! We feliciteren Brent met deze fantastische prestatie!

Frits Biesterbos mocht afgelopen weekend als vertegenwoordiger van de KNWU een wereldbekerwedstrijd rijden in het Italiaanse Val di Sole. Frits startte als 91ste en begon dus achteraan het deelnemersveld. De start en de eerste ronde van de race waren chaotisch, waarbij Frits veel moest lopen tijdens de beklimmingen en achteraan moest aansluiten tijdens de afdalingen. Het was een uitdaging om een goede positie te veroveren, maar na de eerste ronden begon het veld uiteen te vallen waardoor Frits de kans kreeg om zijn eigen tempo te rijden en dat bleek een heel goed tempo te zijn. Tijdens de koers wist Frits zeker 50 renners in te halen en eindigde hij op een knappe 36ste plaats. Echt een prestatie om trots op te zijn!

Deel dit artikel op