Brons voor Silje op het NK Tijdrijden

nieuws van 22 juni 2023

Vandaag stond het NK tijdrijden op het programma voor Silje Bader, Fien Winters, Elise Timmerman en Julia Lindhout. De rensters moesten een glooiend parcours van 16 kilometer afleggen van Vierhouten naar Nunspeet. Met snelheden van boven de 40 kilometer per uur werd het parcours afgelegd. Silje eindigde na een sterke rit op het podium, een prachtig resultaat!

Brons voor Silje op het NK Tijdrijden
Silje wordt 3e op het NK Tijdrijden 2023! Foto: Juliëtte van Egmond

Het was een spannende race waarin Silje alles heeft gegeven en zichzelf heeft overtroffen. Nog nooit reed ze zo'n hoge gemiddelde snelheid. Ze verdeelde haar krachten goed en wist op het laatst nog een versnelling te plaatsen. Dit leidde tot een verdiende derde plaats en dus een mooie bronzen medaille waar ze ontzettend trots op mag zijn. Gefeliciteerd Silje!

Julia, Fien en Elise zijn alle drie rond de 20ste plek geëindigd. “Het was een leuke ervaring maar jammer genoeg heeft het niet zo uitgepakt als ik had gehoopt” vertelde Fien na de finish. De meiden hebben alles gegeven en zullen nu hun rust pakken voor het NK wegwielrenen dat komende zaterdag zal plaatsvinden in Limburg.

Deel dit artikel op