Dikke PR’s Meike Veen op WCKT: “Echt bizar!”

nieuws van 30 oktober 2023 / Schaatsen

Afgelopen weekend stond het World Cup Kwalificatie Toernooi (WCKT) op het programma. Meike Veen stond aan de start van maar liefst drie afstanden: de 500m, 1000m en 1500m. Op alle afstanden waar ze aan de start stond reed ze een dik persoonlijk record.

Dikke PR’s Meike Veen op WCKT: “Echt bizar!”
Meike Veen in actie op het WCKT. Foto: Orange Pictures

Op de openingsdag van het toernooi reed Meike de 1500m. Ze klokte een tijd van 1:59,08, waarmee ze voor het eerst de magische grens van twee minuten doorbrak, een mijlpaal die elke schaatsster in haar carrière nastreeft. Met deze tijd vond ze zichzelf terug op de 14e plaats op de ranglijst. “Ik streefde ernaar om weer in de buurt te komen van mijn oude persoonlijke record, dat op 2:01,66 stond”, zei ze over haar prestatie. “Na mijn blessure van vorig jaar merkte ik dat mijn inhoud was afgenomen, dus ik ben blij dat ik weer de oude Meike was in deze race. Het eerste rondje begon meteen heel snel met 28,8, daarna lukte het me om het verval beperkt te houden in de tweede ronde met 30,8, wat neerkwam op een verval van slechts twee seconden. Ook de laatste ronde ging verrassend goed met 33,1, wat een verval van 2,3 seconden betekende. Het is echt ongelofelijk dat ik deze tijd heb weten neer te zetten, ik had het absoluut niet verwacht!”

Op de tweede dag van het toernooi was Meike klaar om de strijd aan te gaan op de 500m. In haar eerste race liet ze een tijd van 39,45 noteren, wat niet alleen een persoonlijk record was, maar ook de eerste keer dat ze onder de 40 seconden dook. Hoewel ze in de tweede race opnieuw onder de 40 seconden reed, slaagde ze er niet in haar eerdere tijd te verbeteren (39,78). “Ik had al een tijdje het gevoel dat dit eraan zat te komen, maar ik had niet verwacht dat ik meteen zo ver onder de 40 seconden zou duiken. Ik was stiekem wel teleurgesteld over mijn tweede poging, omdat mijn opening in de eerste poging een van de langzaamste van het veld was, ik opende met 11,31, en ik slaagde er niet in om dat in de tweede poging te verbeteren. Gelukkig heb ik in beide pogingen wel een uitstekende ronde gereden, dus daar ben ik tevreden over.”

Op de afsluitende dag liet Meike opnieuw zien goed in vorm te zijn. Op de 1000m doorbrak ze niet alleen de 1:18-barrière, maar dook ook direct onder de 1:17 met een tijd van 1:16,80, wat resulteerde in een 16e plaats in de ranglijst. "Ik hoorde al van veel mensen: 'Zondag is echt jouw dag, de 1000 meter is jouw specialiteit.' Dit zorgde voor wat extra druk en ik stond behoorlijk nerveus aan de start. Ik had gehoopt op een tijd van 1:17, maar dat ik meteen de 1:16 indook, is echt ongelofelijk. Mijn start was niet perfect, maar mijn eerste ronde van 28,0 en de slotronde onder de 30 seconden waren gewoon fantastisch!"

Deel dit artikel op