Diverse successen in Inzell in aanloop naar het WK Junioren

nieuws van 6 februari 2023 / Schaatsen

Afgelopen weekend kwamen een aantal schaatsers van TalentNED in actie op het Daikin NK Afstanden in Heerenveen en de World Cup Junioren in Inzell. Er werden diverse successen behaald in aanloop naar de WK Junioren, die volgende week eveneens in de Max Aicher Arena in Inzell zullen plaatsvinden.

Diverse successen in Inzell in aanloop naar het WK Junioren
Jade Groenewoud wint de 3000m en tevens het eindklassement. Foto: ISU.

World Cup Junioren Inzell

Jade Groenewoud won de 3000m in een tijd van 4:09.07 en won daarmee tevens het eindklassement. Na haar eerdere overwinningen in het Finse Seinäjoki, waar eerder dit seizoen twee Junior World Cups werden afgewerkt, betekende dit haar derde afstandswinst. Stijn van de Bunt, terugkomend van een blessure, eindigde op de 13e plaats op de 3000m in 3:53.71 en won eveneens het eindklassement na zijn eerdere overwinningen in Seinäjoki. Sijmen Egberts werd op deze afstand 5e in 3:48.12.

Jade Groenewoud schaatsen talentontwikkeling talentned
Jade Groenewoud wint de 3000m en het eindklassement van de World Cup Junioren in Inzell. Foto: ISU.

Er was nog meer succes op zaterdag. Pien Smit won samen met Angel Daleman en Pien Hersman de teamsprint namens Nederland. Dat deden ze in een tijd van 1:29.68 en eindigde daarmee ruim voor Amerika en Kazachstan. Met deze winst eindigde Nederland tevens 1e in het eindklassement.

Pien Smit teamsprint talentontwikkeling talentned schaatsen
Pien Smit wint samen met Angel Daleman en Pien Hersman de teamsprint op de World Cup Junioren in Inzell. Foto: ISU.

Ook Chloé Hoogendoorn kwam op zaterdag in actie. Ze werd 4e op de 1000m in 1:18.79 en eindigde daarmee op de 6e plaats in het eindklassement. Een dag later werd Chloé 2e op de mass start achter Angel Daleman. Na haar eerdere twee overwinningen in Finland won ze hiermee het eindklassement. Stijn van de Bunt werd 12e op hetzelfde onderdeel. Hij kwam slechts één puntje tekort voor de eindoverwinning in het World Cup klassement, die naar de Zweedse Kaspar Norberg ging.

Eerder op de dag reed Pien de 500m, waarop ze 6e werd in een tijd van 39.79. En hoewel Jade niet meedeed aan de 1500m, werd ze nog wel 3e in het eindklassement na haar twee overwinningen in Seinajoki eerder dit seizoen.

Pien Smit talentontwikkeling schaatsen talentned
Pien Smit wint samen met Angel Daleman en Pien Hersman de teamsprint namens Nederland. Foto: ISU.

NK Afstanden Thialf

Namens TalentNED kwamen afgelopen weekend Chris Fredriks en Meike Veen in actie op het Daikin NK Afstanden in Thialf. Chris kreeg een diskwalificatie achter zijn naam op de 1500m. Een dag later eindigde hij als 18e op de 1000m in een tijd van 1:11.22. Meike Veen reed een persoonlijk record op de 1000m in 1:18.31 en werd hiermee eveneens 18e.

Chris Fredriks schaatsen talentontwikkeling talentned schaatsen
Chris Fredriks op het Daikin NK Afstanden. Foto: Douwe Bijlsma (Orange Pictures).

WK Junioren Inzell

Aankomend weekend rijden Jade, Chloé, Pien, Sijmen en Stijn het WK Junioren. Net als vorig seizoen hopen we uiteraard weer op succes voor de TalentNED-rijders en de andere deelnemers namens Nederland! Zie voor meer informatie: https://isu.org/events/eventdetail/12891/-/isu-world-junior-speed-skating-championships

Deel dit artikel op