Drie pittige dagen in Watersley Ladies Challenge

nieuws van 20 september 2023

Silje Bader, Julia Lindhout en twee gastrensters Bloeme Kalis en Lauren Molengraaf reisden afgelopen weekend af naar het zuiden van Limburg voor de Watersley Ladies Challenge. Voor de wielrendames stond een pittig weekend met 3 etappes door het Limburgse en Belgische landschap op het programma, vergezeld met een sterk internationaal deelnemersveld. Coach Stefan van Klink doet verslag.

Drie pittige dagen in Watersley Ladies Challenge
Silje Bader in actie tijdens de tijdrit.

“We reden dit weekend met een klein team, waarbij Silje en Julia werden bijgestaan door Lauren en Bloeme. Vrijdag begonnen we met een proloog waar alle vier de rensters een goede tijd wisten neer te zetten. Met name Silje wist te verbazen met de vijfde tijd."

“Zaterdag reden we een licht heuvelachtige etappe op smalle wegen. De vier rensters wisten zich goed van voren te handhaven tot in de finale. Toen het peloton brak hielden Silje, Lauren en Bloeme stand. In de sprint lukte het helaas niet om in de juiste positie te komen, maar voor het algemeen klassement deden we goede zaken.”

“Zondag was de lastigste etappe. Waar we hadden verwacht dat het peloton in stukken zou breken, duurde het lang voordat de koers echt open werd gebroken. Julia kwam door een valpartij op achterstand, maar wist zich goed terug te knokken naar de derde groep in de wedstrijd. De andere drie slaagden erin om tot in de finale voorin in het peloton te blijven. De race werd op de laatste heuvel beslist. Bloeme kwam op 20 meter voor de finish nog ten val, maar de andere twee wisten goed te finishen. Silje verzekerde hiermee een top 10 klassering in het algemeen klassement, wat voor haar een goed resultaat is in een heuvelachtige meerdaagse. Ik denk dat we het seizoen op deze manier goed af hebben weten te sluiten, waarbij alle rensters op hun eigen manier iets geleerd hebben wat ze mee kunnen nemen naar het volgende jaar.”

Deel dit artikel op

Media