Een lastig parcours in Glasgow voor Silje Bader

nieuws van 7 augustus 2023

Afgelopen zaterdag nam Silje Bader deel aan het WK wielrennen in Glasgow samen met de andere junior dames van het Nederlands team. Het parcours in Glasgow was bijzonder uitdagend met veel technische stukken waarbij het essentieel was om vooraan te blijven rijden. Het parcours was 17 kilometer lang en bevatte maar liefst 50 bochten en flink wat steile korte klimmen, wat het extra uitdagend maakte.

Een lastig parcours in Glasgow voor Silje Bader
Silje Bader in een inmiddels flink uitgedund peloton in Glasgow. Foto: Orange Pictures.

Silje stond vol vertrouwen aan de start van het WK en hoopte op een mooie prestatie, aangezien ze bijvoorbeeld eerder in het jaar al een podiumplaats had behaald in Trofeo Binda en overwinningen behaalde in de omlopen van Noord West Overijssel en Borsele.

In het begin van de wedstrijd ging het goed voor Silje. Ze wist zich lange tijd goed te handhaven in een goede positie in het peloton. Helaas moest Silje op een gegeven moment de voorste groep renners laten gaan. Ondanks deze tegenslag bleef Silje doorzetten en wist ze de wedstrijd uit te rijden. Ze eindigde op de 51e plaats. Weer een ervaring rijker!

Deel dit artikel op