Een zonnige wedstrijd dag in Nalles (Italië) en Sittard voor ons MTB Team

nieuws van 9 april 2024 / Mountainbiken

Afgelopen weekend splitste ons MTB Team zich op voor 2 wedstrijden. Zaterdag stond coach Olaf Noorbergen in Nalles, met aan de start voor de junior series Brent van Geest en Elena Poppelaars. Op de zondag mochten Frits Biesterbos en Louis van Zeeland aan de bak op het parcours van Watersley voor de tweede 3-Nations Cup van dit seizoen.

Een zonnige wedstrijd dag in Nalles (Italië) en Sittard voor ons MTB Team

Op woensdagochtend vertrok ons MTB team, onder leiding van coach Olaf en vergezeld door mechanieker Gerrit-Jan Luttikhuis en fysio Lars Kies, richting Italië. Daar vond op zaterdagochtend de junior series plaats in Nalles, waar zowel Elena als Brent aan de start stonden. Brent mocht om 09.00 uur aan de bak en ging gelijk voortvarend van start. Hij voelde zich goed en hij ging er vol voor. Echter gooide een lekke band in ronde 1 al roet in het eten. Ondanks dat hij op dat moment relatief dichtbij de materiaalpost was, Gerrit-Jan hem snel van een nieuw wiel kon voorzien, was de race voor Brent al gelopen en kon hij het gat niet meer dichten. "Enorm balen", zo omschreef Brent het verloop zelf. "Ik voelde mij enorm goed, zo goed heb ik mij lang niet meer gevoeld, dus er zat echt een goede klassering in". Uiteindelijk werd Brent 19e en wist zo toch nog 7 UCI punten mee naar huis te nemen!

Om iets voor 11.00 uur mocht Elena dan aan de bak. Daar waar Brent gelijk goed uit de startblokken kwam gaf Elena aan "bij de start heb ik het eigenlijk al laten liggen". Ze verloor gelijk best wat plekken en heeft daardoor aardig wat krachten moeten verspelen om aan een inhaalrace te beginnen. Na een eerste volle ronde kon ze zich opwerken tot de 9e plek en daar is het in haar solide race bij gebleven. "Ik ben redelijk tevreden met deze uitslag. Het was een behoorlijk sterk internationaal veld, dus voor mij een goed meetpunt". Elena sleepte met haar 9e plek 24 UCI punten in de wacht!

Ook in Sittard waren de weergoden ons goed gezind op de zondag en reden Louis en Frits de tweede wedstrijd in de 3-Nations Cup series. In Sittard was het Matthijs Dankelman die beide mannen bijstond en ervoor zorgde dat de fietsen tip-top in orde waren!
Louis voelde zich de hele week al goed en had echt zin in de wedstrijd. Vanaf de start zat hij lekker in de wedstrijd en kon hij goed meekomen in de kopgroep. Het kwam in de laatste ronde echt aan op de laatste meters en in de sprint wist Louis een mooie 2e plek te behalen en 18 UCI punten mee naar huis te nemen!

Later op de dag begon Frits aan zijn wedstrijd. Met de vorm is eigenlijk helemaal niks mis de afgelopen weken. Toch vond Frits zijn 10e plek van afgelopen weekend best teleurstellend. "Ik kan het niet echt verklaren, maar mijn benen wilden niet". Hij heeft zeker geprobeerd om alles eruit te halen wat er in zat, maar voor deze dag bleek dat niet genoeg. Chris van Dijk ging er in Sittard glansrijk met de winst van door!

Deel dit artikel op