Elena Poppelaars in vorm in Winterberg

nieuws van 13 september 2023 / Mountainbiken

Afgelopen weekend reden Louis van Zeeland, Brent van Geest en Elena Poppelaars de laatste 3-Nations Cup van dit seizoen. In Winterberg stond een technisch en uitdagend parcours van 3,5 km op hen te wachten. Elena ging er met de winst vandoor en doet aan ons verslag van haar wedstrijd.

Elena Poppelaars in vorm in Winterberg

Het parcours was erg technisch, maar Elena zag dit als een voordeel. “Het is een typisch mountainbike parcours, daar ben ik goed in” verteld ze.

Ze kijkt enorm positief terug op haar voorbereiding voor deze wedstrijd. Op vrijdag hadden ze met het hele team het parcours grondig verkend en was ze zeker van de lijnen die ze moest gaan rijden. Op zaterdag oefende ze het parcours nog eens om een nog beter gevoel over het parcours te krijgen. Samen met trainer Olaf Noorbergen heeft ze vervolgens een goed plan uiteengezet waardoor zij erg veel vertrouwen in de wedstrijd had. “Ik kwam naar Winterberg om te winnen en voor niets minder” vertelde ze na afloop van de koers.

Foto: Alexander Rebs

"De tactiek voor deze wedstrijd was om rustig te beginnen bij de start, de steile klimmen niet gelijk te hard aangaan, maar wel goed aan de voorkant te blijven zitten. Bij de afdaling was het de bedoeling om nog meer naar voren te rijden, waardoor je daarna weer wat energie kon sparen tijdens de klim." Op het goede moment nog fris genoeg zijn terwijl de anderen, hopelijk, stilvallen.

Foto: Alexander Rebs

De start van de wedstrijd ging erg goed, Elena bevond zich meteen bij de eerste drie rijders. Elena bleef rustig en voerde haar plan erg goed uit. Na twee rondes kwam ze er al snel achter dat ze nog over had terwijl haar concurrenten het moeilijk leken te hebben. Ze wist nog 3 andere rensters in te halen en reed zodoende naar de koppositie. Met een uiteindelijke voorsprong van 30 seconden wist ze haar eerste positie knap vast te houden en als eerste te finishen. Julia van der Meulen werd tweede en Natalie Kaufmann eindigde op de derde plaats.

Foto: Alexander Rebs

Brent werd uiteindelijk met een goede steady wedstrijd 4e bij de junior mannen. Het team kijkt door het goede weekend in Winterberg enorm aan naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen in Denemarken.

Deel dit artikel op