Elena Poppelaars voor TalentNED aan de start in Banyoles

nieuws van 2 maart 2022 / Mountainbiken

Afgelopen weekend werd in Banyoles (Spanje) een HC mountainbike wedstrijd verreden. Voor Elena Poppelaars, ons jongste mountainbike talent, was dit haar eerste internationale wedstrijd en tevens haar eerste “echte” wedstrijd uitkomend voor TalentNED.

Elena Poppelaars voor TalentNED aan de start in Banyoles

Op vrijdag 25 februari begon het avontuur voor de vijftienjarige Elena vroeg in de ochtend op Schiphol met de vlucht naar Barcelona. Na aankomst bij de accommodatie stond al snel een eerste ritje op de racefiets op het programma om de benen los fietsen voor de wedstrijd een dag later.

IN GEEN GEVAL LAATSTE WORDEN

Op de wedstrijddag had Elena nog even de tijd om samen met trainer Olaf Noorbergen het parcours te verkennen. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Elena aan “Ik wil in ieder geval geen laatste worden, maar volgens mij moet dat wel lukken op dit parcours”.

Behoorlijk onder de indruk van het grote internationale deelnemersveld en wat ellenbogenwerk bij de start kwam Elena goed op gang en wist zij behoorlijk wat plekken te winnen. De doelstelling om niet als laatste te eindigen werd ruimschoots behaald met een mooie 11e plek in een deelnemersveld van 37 jonge meiden.

RACETACTIEK

De volgende dag werd er nog flink aangemoedigd bij de TalentNED beloften heren waarna de slotconclusie van Elena was “Als ik eerst hun race had kunnen kijken en wat van hun racetactiek had kunnen meenemen in mijn eigen race, had ik nog beter gereden”. Een mooi uitgangspunt voor haar volgende internationale ervaring!

De TalentNED beloften Niek, Chris, Paul en Frits reden op zondag een fantastische race en eindigen respectievelijk op een knappe 8e, 14e, 15e en 21e plek. We kijken tevreden terug op de wedstrijden in Banyoles.

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

Deel dit artikel op