Elena Poppelaars wint in Duitsland Categorie 1 Race

nieuws van 11 maart 2024 / Mountainbiken

Afgelopen weekend namen Elena, Brent (van Geest) en Louis (van Zeeland) deel aan de CC Fulgazz race in Obergessertshausen. Elena won met een flink gat op haar concurrenten. Brent werd knap 5e in een sterk deelnemersveld, waarin Louis als 19e eindigde. Elena doet verslag van haar overwinning.

Elena Poppelaars wint in Duitsland Categorie 1 Race
Elena tijdens de wedstrijd in Oldebroek eerder dit jaar (foto: Thomas Waanders / TalentNED)

“De start ging prima”, vertelt Elena, “Ik zat er goed bij”. Ik merkte al snel dat ik mijn tempo bij de start hoog lag en ik eigenlijk ook nog wel harder kon. Ik wilde mezelf niet over de kop rijden, want ik had natuurlijk ook een week Griekenland in de benen. Daarom koos ik ervoor om even in het wiel van een renster voor me te gaan zitten. Helaas ging die me eigenlijk te langzaam dus toen ben ik doorgereden naar de volgende renster. Ook die ging te langzaam met als gevolg dat ik na een halve ronde al “los” was. Uiteindelijk had ik zo’n 1,5 minuut voorsprong toen de vermoeidheid van Griekenland er toch wel in sloop. Uiteindelijk kon ik met een verschil van zo’n 50 seconden op de nummer twee de wedstrijd winnend afsluiten. Een super mooi resultaat!”

Brent finishte in zijn wedstrijd bij de junior heren als 5e, in een startveld met onder andere twee sterke en hoog geklasseerde renners voor hem. “Ik zat er in het begin goed bij, maar merkte op een gegeven moment toch wel dat ik nog wat vermoeid ben van de wedstrijden in Griekenland. In de afdaling ging het erg goed en reed ik steeds weg bij de rest. Weer wat punten erbij, dus da’s lekker!”

Deel dit artikel op