Elena Poppelaars wint in Wijster, Brent van Geest pakt UCI punten

nieuws van 2 mei 2023 / Mountainbiken

Afgelopen zondag streken onze mountainbikers neer op de VAM-berg in Wijster om wederom voor een mooie eindklassering te strijden. Succes was er voor Elena Poppelaars die er bij de junior vrouwen met de zege vandoor ging. Brent van Geest reed voor het eerst dit seizoen in de punten bij de junior heren, en schuift zodoende op in het startveld bij de volgende wedstrijden.

Elena Poppelaars wint in Wijster, Brent van Geest pakt UCI punten
Elena Poppelaars wint bij de junior vrouwen op de VAM-berg (Foto: TalentNED).

Ondanks dat het goede gevoel er naar eigen zeggen niet helemaal was, reed Elena Poppelaars een goede race. Ze kampte met wat fysieke klachten, maar had uiteindelijk genoeg energie in haar tank om als eerste te eindigen. Dit was een flinke opsteker voor Elena. Zeker na de vorige wedstrijd in Oldenzaal waar ze na lang aan kop te hebben gereden een wedstrijdlint in haar wiel kreeg, waardoor ze naast de overwinning greep. Op de VAM-berg kwam ze met ruime voorsprong over de meet.

Elena Poppelaars mountainbiken vam-berg wijster 3 nations cup talentned talentontwikkeling
Elena op de VAM-berg (Foto: TalentNED)

Brent van Geest voelde zich fris en sterk voorafgaand aan de wedstrijd wat duidelijk terug kwam in de wedstrijd. Hij kwam krachtig de korte explosieve klimmetjes door, kon hierna even opladen en vervolgens weer door naar het volgende klimmetje. Hij hield dit tempo vast en mede dankzij een goede start eindigde Brent op een 8e plaats. Een flinke opsteker, aangezien deze plaats Brent de eerste UCI punten van het seizoen opleverden.

Brent van Geest mountainbiken vam-berg wijster 3 nations cup talentned talentontwikkeling

Mede-junior Louis van Zeeland had de dagen voor de race wat last van fysieke ongemakken waardoor hij niet met een topgevoel aan de start verscheen. Hierdoor werd de eerste helft van de wedstrijd een tweestrijd met zichzelf waarin het zoeken was naar het juiste ritme op het slopende parcours. Halverwege de wedstrijd wist hij zich te herpakken en met wat gelletjes voor extra energie reed hij van plek 20-25 terug naar een 15e plek, die hij vast wist te houden.

Louis van Zeeland mountainbiken vam-berg wijster 3 nations cup talentned talentontwikkeling
Louis op de VAM-berg (Foto: TalentNED)

In de elite/u23 klasse, startte Frits Biesterbos goed. Hij wilde zo lang mogelijk de aansluiting houden met de top. De voorste drie liepen al snel uit, maar hierachter wist Frits goed aansluiting te houden met de renners achter de kopgroep, waaronder voormalig TalentNED’er Chris van Dijk (4e plaats). Hij was aan het vechten voor zijn plek, maar met nog 2 à 3 rondes te gaan moest hij helaas toch twee plekken toegeven. De schade bleef beperkt, waardoor Frits op een nette 7e plaats eindigde. Al met al heeft hij het beste eruit gehaald wat er deze dag in zat en mag hij trots zijn op het resultaat dat hij heeft behaald. Nick Klijn deed niet mee, in Heubach was hij gevallen op zijn hoofd. Hierdoor was hij nog niet fit genoeg voor de wedstrijd.

De mountainbikeploeg focust zich nu op de komende twee wedstrijden in Sittard en Nové Mesto. Met de reeds geboekte resultaten kunnen we ons opmaken voor twee mooie wedstrijdweekenden!

Deel dit artikel op