Frits Biesterbos tweede u23 op het NK Marathon

nieuws van 11 oktober 2023 / Mountainbiken

Frits Biesterbos en Nick Klijn stonden afgelopen weekend aan de start van de Bart Brentjens Challenge en het NK-marathon, een wedstrijd van 90 km met 1400 hoogtemeters op het veeleisende terrein van Zuid-Limburg en de Belgische Voerenstreek. Frits eindigde achter Tom Schellekens, als 2e belofte renner. Een knap resultaat! Frits blikt terug.

Frits Biesterbos in actie op het NK Marathon in Eijsden afgelopen weekend (foto Jorrit Pepping / Airolube).

Frits Biesterbos: "In de aanloop naar deze wedstrijd had ik enige twijfels vanwege een verkoudheid. Gelukkig voelde ik me goed op zondagochtend, vertrok ik naar Eijsden en ging ik om half 9 met vertrouwen van start. Deze marathon was niet alleen langer dan die van vorige week [Frits won vorige week de Hondsrug Classic], maar bevatte ook aanzienlijk meer hoogtemeters. In het begin kon ik de race goed controleren en reed ik vooraan mee, waar ik het tempo kon bepalen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds zwaarder, maar ik hield stand in een select groepje van zeven renners. Dit groepje werd langzaam uitgedund en uiteindelijk reden er drie renners weg, waaronder de winnaar van de U23-categorie. Mijn tweede plaats in deze categorie op het NK-marathon was veiliggesteld. Samen met een andere renner zette ik alles op alles voor de vierde plek in de Bart Brentjens Challenge. Helaas miste ik op het laatste deel een afslag en kwam ik 15 seconden achter te liggen. Niettemin ben ik tevreden dat ik na ongeveer drie uur als vijfde eindigde in het algemeen klassement en als tweede in de u23-categorie!"

Na een welverdiende rustperiode van twee weken stond ook Nick Klijn aan de start van de Bart Brentjens Challenge. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en reed lekker mee in de wedstrijd wat beloond werd met een 7de plek op het NK-marathon U23!