Frits Biesterbos wint de Hondsrug Classic!

nieuws van 3 oktober 2023 / Mountainbiken

Het wedstrijdseizoen was al ten einde gekomen voor de mountainbikers van TalentNED, maar Frits Biesterbos voegt er nog een aantal extra wedstrijden aan toe. Afgelopen zondag stond hij vol vertrouwen aan de start van de Hondsrug Classic, een marathon van 60 km in het Drentse Gasselte.

Frits Biesterbos wint de Hondsrug Classic!
Frits Biesterbos wint Hondsrug Classic. Foto: Jorrit Pepping / Airolube

Frits Biesterbos: "Een paar jaar geleden had ik deze wedstrijd al eens gereden en eindigde ik als 2e, dus ik wist dat deze wedstrijd mij goed lag. Ik reed in de categorie licentiehouders, waar iedereen van 18+ met een licentie kon starten. Het was een relatief korte marathon, omdat de wedstrijd bestond uit 2 rondes van 30 km. Het parcours was vlak en niet heel technisch, waardoor het een snelle koers was en er dus hard werd gereden.”

Vanaf het begin kon ik goed meekomen in de wedstrijd en uiteindelijk lukte het me om weg te rijden uit het eerste groepje. Ik kreeg nog een andere renner mee in mijn wiel, maar hij had nog twee ploeggenoten in het groepje achter ons rijden. Hierdoor heb ik bijna de hele wedstrijd op kop gereden, wat de wedstrijd extra uitdagend maakte. Uiteindelijk kwam het aan op een sprint tussen ons tweeën en wist ik de winst mee naar huis te nemen. Volgende week rijd ik het NK marathon in Limburg, wat weer een compleet andere wedstrijd is. Ik kijk daar dus enorm naar uit!”

Deel dit artikel op