Frits en Elena rijden naar de derde plaats in Oldenzaal

nieuws van 13 april 2023 / Mountainbiken

Het kon met recht een “thuiswedstrijd” genoemd worden. Afgelopen Paaszondag stonden onze renners aan de start van de 3 Nations Cup in Oldenzaal. Voor de verandering geen accommodatie, de voorbereiding op deze mountainbike wedstrijd kon “gewoon” plaatsvinden vanuit onze eigen TalentNED Academy in Enschede. Er waren zodoende ook veel TalentNED supporters aanwezig, die zagen dat onze renners het er goed vanaf brachten. Elena Poppelaars en Frits Biesterbos reden beiden naar een mooie derde plaats, al had er zeker voor Elena nog meer in gezeten.

Frits en Elena rijden naar de derde plaats in Oldenzaal
Frits Biesterbos komt als derde over de streep in Oldenzaal.

Laatstgenoemde reed bij de junioren dames riant aan de leiding toen ze een afzetlint in haar voorwiel kreeg. Mechanieker Matthijs Dankelman kwam snel in actie, maar kon niet voorkomen dat Elena op enige achterstand raakte. Toch wist ze de aansluiting weer te vinden aan de kop van de wedstrijd en reed ze samen met Bloeme Kalis naar de streep, die haar nipt op de meet klopte. Derde! Zogezegd had er meer ingezeten, dat is aan de ene kant teleurstellend en aan de andere kant een mooie opsteker voor de wedstrijden die komen gaan, want aan de vorm ligt het niet!

Olaf Noorbergen Aafje van Baal Nick Klijn talentned talent mountainbiken fietsen talentontwikkeling
Olaf Noorbergen (hoofdcoach MTB) en Aafje van Baal (fysiotherapeut)

Vervolgens was het de beurt aan Nick Klijn en Frits Biesterbos. Zij reden in een gecombineerd veld van elite- en belofterenners. Beiden moesten na de start het gat dichtrijden naar de kopgroep. Dat lukte Frits heel goed en Nick hing eigenlijk vrijwel de hele wedstrijd aan een elastiek. Waar hij geregeld een gaatje moest laten, wist hij die ook iedere keer weer dicht te rijden. Dat getuigt van doorzettingsvermogen. Frits maakte de hele wedstrijd onderdeel uit van de kopgroep, kwam als eerste uit de laatste bocht en kon zodoende als eerste de lange sprint naar de streep aangaan. Op de meet werd hij nog net voorbij gestreefd door Jarne Vandersteen (België) en Morris Gruiters. Een knappe prestatie van Frits! Nick eindigde ook sterk als 7e.

Nick Klijn talentned talent mountainbiken fietsen talentontwikkeling
Nick Klijn
Frits Biesterbos Nick Klijn talentned talent mountainbiken fietsen talentontwikkeling
Frits Biesterbos

Ten slotte waren de eerstejaars junioren Louis van Zeeland en Brent van Geest aan zet.. Voor beide heren was het vanaf de start nog vechten om in een goeie positie te komen, zeker op het snelle parcours in Oldenzaal was dit niet eenvoudig. Na deze nog lastige start wisten ze stelselmatig op te schuiven naar een 14e (Louis) en 16e (Brent) positie. Fysiek een sterke race dus. Helaas deze keer net niet genoeg voor het behalen van UCI punten voor betere startposities in de toekomst.

Louis van Zeeland Nick Klijn talentned talent mountainbiken fietsen talentontwikkeling
Louis van Zeeland
Brent van Geest Nick Klijn talentned talent mountainbiken fietsen talentontwikkeling
Brent van Geest

Deel dit artikel op