Geen hoogtepunten voor TalentNED op VAM-berg

nieuws van 3 juni 2024 / Mountainbiken

We zijn de afgelopen periode misschien wat verwend geraakt met podiumplaatsen op diverse wedstrijden. Ondanks dat er genoeg positieve punten zijn om op verder te bouwen, waren de resultaten van de aanwezige TalentNED’ers teleurstellend. Aan het prachtige parcours, de toeschouwers én weer lag het niet gisteren. Met name voor Brent van Geest had er gisteren meer in gezeten.

Geen hoogtepunten voor TalentNED op VAM-berg
Nick Klijn in actie op de VAM-berg in Wijster namens TalentNED. Foto: Thomas Waanders

Brent van Geest reed lange tijd op de 2e plaats tot hij lek reed in uiteindelijk genoegen moest nemen met een 5e plaats. Louis van Zeeland had weliswaar een goede start, maar bleek uiteindelijk toch nog niet voldoende in vorm na zijn eerder opgelopen griep. Hij werd 15e.

Ook Nick Klijn had de goede benen niet die hij wel in Heubach en Nove Mesto had. Hij startte weliswaar goed, maar kon het hoge tempo van de kopgroep niet bijbenen. Hij eindigde als 20e.

Frits Biesterbos reed ter voorbereiding op de komende wereldbekers een klimkoers in Limburg (TCM Alfa Bier Limburg Trofee) en eindigde als 44e op een kleine 3 minuten van de winnaar. Elena Poppelaars kreeg een weekendje rust na een lange reeks wedstrijden.

Deel dit artikel op