Geslaagde mountainbike clinic in Apeldoorn!

nieuws van 16 maart 2022 / Mountainbiken

Vorige week organiseerde TalentNED samen met Han ten Hove van de Bike Academy een mountainbike clinic bij mountainbikevereniging Bar End in Apeldoorn. Doel van de clinic was om 12 tot 16 jaar oude mountainbikers kennis te laten maken met TalentNED en de Bike Academy én hen een leerzame en leuke middag te bezorgen. De clinic werd goed ontvangen door zo'n 15 enthousiaste en ambitieuze mountainbikers!

Geslaagde mountainbike clinic in Apeldoorn!
Foto: TalentNED

De clinic werd afgetrapt met een woord van welkom door hoofdcoach Olaf Noorbergen van het TalentNED mountainbiketeam en Han ten Hove van de Bike Academy. Vervolgens werd de groep in drieën gesplitst. De eerste groep mocht zich melden bij Rutger Pelgrom, fysieke trainer bij TalentNED, om diverse fysieke oefeningen te doen ter bevordering van de stabiliteit en coördinatie van de deelnemers. Vervolgens mochten ze doorschuiven naar het tweede "station", waar ze onderworpen werden aan een tweetal tests op de Wattbike onder leiding van Olaf Noorbergen. Er werd een Peak Power (6 seconden) en een Wingate (30 seconden) test gedaan. Ten slotte mocht de groep zich melden bij Han ten Hove die, bijgestaan door TalentNED-renners Chris van Dijk en Paul Snip, de groep voorzag van een skills training op de prachtige trainingslocatie van Bar End. Het werd een geslaagde middag en dankzij het stralende zonnetje was het extra genieten!

Dit seizoen zal TalentNED in diverse windstreken mountainbike clinics gaan organiseren. Volg ons via onze socials om op de hoogte te blijven!

Benieuwd naar de foto's die tijdens deze clinic gemaakt zijn? Een deel van de foto's vind je hieronder. Nog meer foto's vind je hier!

Deel dit artikel op

Media