Goede prestaties van onze MTB-ers in Chelva (Spanje)

nieuws van 21 februari 2022 / Mountainbiken

Afgelopen zondag reden vier van onze mountainbikers – Chris van Dijk, Frits Biesterbos, Niek Hoornsman en Paul Snip – hun eerste wedstrijd van het seizoen. Dit deden ze onder mooie zonnige omstandigheden in het plaatsje Chelva, Spanje. Coach van het TalentNED mountainbike team, Olaf Noorbergen, doet verslag.

Goede prestaties van onze MTB-ers in Chelva (Spanje)

PRIMA START

“Het rotsige parcours van Chelva vraagt veel van de techniek en concentratie van de renners. Alle vier beloftes kenden een goede start. Hierdoor konden ze allen een goede positie in de race handhaven. Paul kwam het beste door de startklim en hield daarna goed stand tijdens de rest van de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde hij op een mooie 10e plek. De start van Chris was iets minder dan die van Paul, waardoor hij eerst iets achterop raakte. Gedurende de race kwam Chris sterk terug en wist tijdens zijn debuut bij de beloften op een verdienstelijke 13e plek te eindigen.”

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

“De eerste race van Frits voor TalentNED begon met een sterke start, waardoor hij bij hetzelfde groepje als Paul en net voor Chris reed. Echter gooide een lekke achterband roet in het eten, waardoor hij zeker tien posities verloor. Hij kwam op dezelfde positie in de wedstrijd terecht als waar Niek op dat moment reed. Zowel Niek als Frits konden die plekken gedurende de rest van de race vasthouden en eindigen respectievelijk op de 22e en 23e plek.”

GOEDE BASIS

“Alle renners laten daarmee zien dat ze over de wintermaanden een goede basis hebben opgebouwd voor de rest van het seizoen. De TalentNED renners kijken enorm uit naar hun tweede wedstrijd in Spanje, die aankomend weekend in Banyoles zal worden verreden. Ook verheugen we ons er op dat de twee dames van het team, Elena Poppelaars en Silje Bader, zich in Banyoles bij de ploeg zullen voegen.”

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

Deel dit artikel op