IJsbaan Twente blijft komende jaren open

nieuws van 26 september 2023 / Schaatsen

Het college van B&W heeft besloten dat IJsbaan Twente open blijft. Dit mede als gevolg van een sterke lobby door diverse ijsverenigingen die zich verenigd hebben in projectgroep BIJT (Behoud IJssport Twente), waar ook onze directeur Gerard Kemkers onderdeel van uitmaakt.

IJsbaan Twente blijft komende jaren open
Een geweldige opkomst bij het gemeentehuis in Enschede van de regionale schaatsgemeenschap (Foto: TalentNED)

Gisteren verzamelden zo’n 200 schaatsers van de 18 Twentse schaatsverenigingen zich rond gemeentehuis van Enschede. Ook TalentNED was met een afvaardiging van de partij. Het was een kleurrijk spektakel met zoveel verschillende clubtenues en attributen zoals ijshockeysticks, schaatsen en skeelers. Zo werd er een prachtige schaatssfeer gecreëerd, waarbij ook sporten als G-schaatsen, ijshockey en kunstrijden aanwezig waren.

De burgemeester bleek aanleg te hebben voor schaatsen gezien het gemak waarmee hij diverse oefeningen mee deed. Ook de raadsleden mengden zich onder de ijssporten, gingen diverse gesprekken aan en gaven de mensen tet plekke het vertrouwen dat de ijsbaan Twente zal blijven bestaan.

Mede dankzij de geweldige opkomst en de gecreëerde sfeer werd er een positief besluit genomen door het college. Met trots kijken we terug op het enthousiasme en belang dat we met z’n allen hebben uitgestraald. Het schaatsen leeft in de regio en dankzij het open blijven van de ijsbaan kan jong en oud blijven genieten van deze prachtige Twentse sportfaciliteit.

Deel dit artikel op

Media