Lieke Hoogendoorn: “Het maximale eruit gehaald”

nieuws van 5 februari 2024

Afgelopen weekend werd er op maar liefst vier locaties een wedstrijd verreden door diverse schaatsers van TalentNED, te weten Haarlem, Eindhoven, Utrecht en Hachinohe (Japan). Naast diverse overwinningen van Meike Veen op de Junior World Cup, wist ook Lieke Hoogendoorn te imponeren met vier steady races. Daarmee werd ze knap 6e in het allround klassement bij de wedstrijd in Haarlem (Kraantje Lek).

Lieke Hoogendoorn: “Het maximale eruit gehaald”
Lieke Hoogendoorn in actie op het NK Junioren in Thialf, Heerenveen (Foto: TalentNED).

Lieke reed net als Isa Leroy de allround wedstrijd in Haarlem. Waar Isa Leroy nog een uitschieter kende op de 500m (3e in 41.19) wist Lieke zonder echte uitschieters (7e op de 500m, 5e op de 1000m en 11e op de 1500m en 3000m) naar een knappe 6e plaats in het allround klassement te rijden. Lieke: “Ik ben tevreden met mijn resultaten. Naar mijn idee heb ik het maximale eruit gehaald. Ik ging er zonder hoge verwachtingen in en het ging goed. Zelfs beter dan ik had verwacht.”

JUNIOR WORLD CUP IN HACHINOHE

In Japan reed de Nederlandse junioren WK selectie in voorbereiding op het WK Junioren dat volgend weekend verreden wordt, een Junior World Cup. Meike Veen wist zowel de 1000m als de 1500m te winnen. Door haar eerdere resultaten bij de Junior World Cups in Italië won ze ook de eindklassementen van de Junior World Cup op de 1000m en 1500m. Ook won ze goud op de Team Sprint, samen met Angel Daleman en Jilian Knook. Na twee eerdere overwinningen op dit onderdeel in Italië won Nederland ook het eindklassement. Mats Bendijk won eveneens met Nederland het eindklassement van de Team Sprint, ondanks een mindere race in Hachinohe (6e). Freek van der Ham eindigde op de 3e plaats in het eindklassement van de 3000m.

Deel dit artikel op