Knappe 11e plek voor Meike Veen op het NK Afstanden

nieuws van 29 december 2023 / Schaatsen

Traditioneel wordt het jaar afgesloten met het NK Afstanden in Thialf, waar Meike Veen deelnam aan de 1000m en de 1500m. Twee uitdagende wedstrijden te midden van de topschaatsers van Nederland. Samen met Meike blikken we terug.

Knappe 11e plek voor Meike Veen op het NK Afstanden
Meike Veen op de NK Afstanden. Foto: Orange Pictures

Op donderdag 28 december begon Meike haar NK op de 1500m met een nette rit en een sterke opening. Na een moeizame kruising ontstond er meer verval. "Mijn eerste rondje viel tegen, ik baalde enorm van mijn kruising" vertelde Meike. Met een tijd van 1:59:50, net onder de 2 minuten, behaalde ze de 15de plaats. "Stiekem had ik er meer van gehoopt. Het ijs was erg zacht, wat in mijn nadeel werkte, maar toch kan ik tevreden terugkijken op deze rit."

Meike sloot haar NK op zaterdag af met de 1000m. Ze leverde een zeer sterke prestatie en werd beloond met een 11de plaats. In de laatste ronde wist ze goed stand te houden en versnelde ze zelfs iets. In de laatste meters viel ze, waardoor ze glijdend over de finish een nieuw persoonlijk record behaalde van 1:16:47!

Naast Meike Veen bestond het deelnemersveld uit 21 oud-TalentNEDers, waarvan 18 afkomstig uit het talentenprogramma en drie (Marcel Bosker, Louis Hollaar en Esmee Visser) uit het voormalige topteam. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Een aantal hoogtepunten: Stefan Westenbroek veroverde een startplaats voor het WK op de 500m, Sijmen Egberts behaalde PR op de 1500m ondanks zijn diagnose van diabetes type 1 dit voorseizoen en Joep Wennemars reed voor het eerst een tijd onder de 35 seconden op de 500m (34,76) en vestigde vervolgens een persoonlijk record op de 1000m!

De schaatsers van TalentNED maken zich nu op voor de NK Junioren die op 13 en 14 januari verreden zullen worden in Thialf.

Deel dit artikel op