Meike Veen wint 5 medailles op WK Junioren

nieuws van 12 februari 2024 / Schaatsen

De beste junior schaatsers ter wereld hadden zich afgelopen weekend verzameld in Hachinohe (Japan) om te strijden om diverse wereldtitels. Op vrijdag en zaterdag werd er gestreden om de afstandstitels en het allroundkampioenschap. De team sprint, team pursuit en de mass start stonden op zondag gepland. TalentNED’er Meike Veen kwam met vijf medailles thuis: drie maal brons (1000m, 1500m allround), zilver (team pursuit) én goud (team sprint)! Ze mag zich dus wereldkampioen junioren noemen. Een prestatie van formaat!

Meike Veen wint 5 medailles op WK Junioren
Meike Veen (rechts op de foto) wint brons op het WK Junioren Allround. Foto: ©International Skating Union (ISU)

Meike had na meerdere World Cup overwinningen wellicht stiekem op meer gehoopt. “De gehele week voel ik me al niet honderd procent, waardoor ik niet topfit aan de start sta. Mijn openingen zijn goed, maar daarna is de tank snel leeg. Ik mis de energie en kracht die ik normaal wel heb”, liet Meike bij schaatsen.nl optekenen. “Het verblijf in Japan heeft daaraan bijgedragen. “Het komt door de reis. Alles is heel anders hier, ook het eten. Domme pech. Ik heb eraan gedaan wat ik kon. Goed slapen, veel vitamines slikken en energie sparen. Natuurlijk baal ik, maar desondanks ben ik blij dat ik in deze vorm toch nog zulke resultaten behaal. Langzamerhand komt het trotse gevoel. Ik ben wel derde van de wereld. Dat is heel vet. Onder deze omstandigheden moet ik daar blij mee zijn.

Namens TeamNL stonden TalentNED’ers Rosalie van Vliet, Meike Veen, Michiel de Groot, Mats Bendijk en Freek van der Ham aan de start. De TeamNL selectie bestond verder uit Jillian Knook, Mats van den Bos, Niklas Reinders, Patricia Koot en Angel Daleman. Laatst genoemde won bijna alle afstanden waar ze aan deelnam. Een ontzettend knappe prestatie.

Bij de heren vielen de prestaties tegen. Hoewel de verwachting niet was dat er een karrevracht aan medailles binnengesleept zouden worden, was er wel hoop op een of twee podiumplaatsen op de individuele nummers. Dat gebeurde helaas niet. Ook op de teamonderdelen grepen de heren naast het podium.

BOB DE JONG BOKAAL / NK NEO-SENIOREN 10KM (M) / 5KM (V)

Bij de NK Neo-senioren 10km reed Jasper Krommenhoek naar de derde plaats. In een tijd van 14:09.89 eindigde hij achter Gert Wierda (1e) en Jelle Koeleman (2e).

Foto: Focus by Hanneke

Deel dit artikel op