Met maar liefst acht nieuwe schaatstalenten heeft TalentNED haar nieuwe team compleet

nieuws van 17 mei 2024 / Schaatsen

Het schaatsseizoen 2024-2025 is al enige weken onderweg. Met de komst van acht nieuwe talenten is het TalentNED-team compleet en klaar om vol aan de bak te gaan. TalentNED verwelkomt dit jaar Arjen Boersma, Philip Diniz, Quinty Hersi, Ede Kortlever, Nathan Pijl, Daan Ridder, Olaf Vunderink en Mette ten Cate (de laatste als stagiaire). Allen hebben de stap naar Enschede gemaakt om zich verder te ontwikkelen en goed voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière.

Met maar liefst acht nieuwe schaatstalenten heeft TalentNED haar nieuwe team compleet
Schaatsteam 2024-2025

Afgelopen seizoen (2023-2024) hebben zeven TalentNED-ers de Academy in Enschede verlaten om hun droom op een andere plek verder na te jagen. Ondanks dat er weinig ruimte bleek bij de topteams, hebben vier van hen een vaste plek bij een opvolgend team weten te bemachtigen. Meike Veen en Freek van der Ham hebben een contract getekend bij het Development Team Jumbo en Michiel de Groot en Jasper Krommenhoek gaan verder onder de vleugels van Siep Hoekstra bij Team Frysk.

Directeur van TalentNED Gerard Kemkers licht toe: “We zijn ondertussen al weer enkele weken onderweg, waarbij een groot deel van de talenten hun intrek in de TalentNED Academy al hebben genomen. De overige doen examen of maken hun schooljaar eerst af. Op trainingskampen en andere trainingsmomenten zijn we natuurlijk wel met iedereen gezamenlijk aan het werk. Na een paar weken samen trainen is duidelijk dat het ons weer gelukt is om een goede balans in het team te krijgen. Daarnaast is er aan individuele motivatie geen gebrek.”

Coach Stefano Donagrandi vult aan: “Samen met collega-coach Arjen van der Veen, Gerard en de gehele staf hebben we het afgelopen seizoen grondig geëvalueerd. Ieder jaar willen we een beter programma neerzetten, die aansluit bij de behoeften van de talenten, de voorbereiding op de stap naar Heerenveen en de ontwikkelingen in het schaatslandschap. Als coaches worden we enthousiast van de samenwerking met een groep jonge en ambitieuze schaatsers, die ons iedere dag prikkelen om ons beste beentje voor te zetten.”

Kemkers vervolgd: “Dit team straalt veel energie en gezamenlijkheid uit, tegelijkertijd is er nog veel te leren en dus op veel vlakken te groeien. Net als ieder jaar kijken we er weer naar uit om bij de blijvende groep senioriteit te ontdekken en de instromers zich te zien door ontwikkelen naar een geheel nieuw leven in een setting met trainen, studeren en begeleid wonen in Enschede.”

Ook dit jaar komen de nieuwe TalentNED talenten weer uit alle uithoeken van Nederland: Arjen Boersma (17, Santpoort-Zuid), Philip Diniz (16, Borne), Quinty Hersi (16, Almere), Ede Kortlever (17, Berlijn), Nathan Pijl (17, Zeist), Daan Ridder (17, Eelderwolde), Olaf Vunderink (18, Heino) en Mette ten Cate (15, Oosterbeek).

Inmiddels is het team van 2024-2025 al weer volop in training en zitten de eerste trainingskampen in Enschede en op de Veluwe er al weer op.

Kemkers sluit af: “Ik wens de instromers, de blijvers, de coaches en de staf enorm veel succes en veel leerzame momenten bij TalentNED.”

Deel dit artikel op