Motiverend weekend in Marseille, Cittiglio en Enschede

nieuws van 22 maart 2022 / Mountainbiken - Schaatsen

Afgelopen weekend kwamen onze mountainbikers in actie in Marseille, reden drie wielertalenten hun eerste internationale wedstrijd voor Team NL en waagden drie schaatsers zich aan de wintertriatlon estafette.

Motiverend weekend in Marseille, Cittiglio en Enschede
Lars Woelders

TECHNISCH PARCOURS IN MARSEILLE

Op zaterdagmiddag begonnen Chris van Dijk, Niek Hoornsman en Paul Snip aan hun derde internationale wedstrijd van het seizoen in Marseille, Frankrijk. De dag ervoor vond een goede parcoursverkenning plaats en hebben de mannen zich optimaal voorbereid op de race. Ook bij deze wedstrijd was het belangrijk om in het drukke deelnemersveld gelijk na het startschot goed positie in te nemen. Chris voelde zich goed en wist zich tijdens de wedstrijd steeds meer naar voren te knokken wat resulteerde in een mooie 14e plek. Paul slaagde enorm goed in het plan om goed weg te komen bij de start en wist na twee rondes zijn voorsprong op de rijders achter hem uit te breiden richting een top 5-12 notering. Helaas reed Paul tijdens een technische afdaling lek, waardoor hij de wedstrijd eindigde op een 25ste plek. Niek kende wat lastige momenten na de start en kon tijdens de race niet in het spoor van Chris en Paul blijven. Hij sloot zijn race in Marseille af op een 44ste plek.

INTERNATIONAAL DEBUUT

Voor Silje Bader, Zoë van Velzen en Fien Winters brak er een nieuw hoogtepunt in hun nog jonge wielercarrière aan, doordat zij voor Team NL aan de start mochten verschijnen voor hun eerste internationale ervaring. De drie TalentNED talenten waren door bondscoach Loes Gunnewijk uitgenodigd voor een wedstrijd in Italië, de Piccolo Trofeo Binda.

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

Onder de indruk van het grote internationale deelnemersveld begonnen de wielermeiden aan een zware missie: een parcours met 3 vlakke rondes en 3 rondes met beklimmingen. Na drie van de zes rondes hield Silje goed stand in de kop van het peloton en kon Fien achter in het peloton nog meekomen. Helaas moest Zoë een klein gaatje achter het peloton laten, waarna de dames de heuvels in gingen en het echte klimmen kon beginnen. Door reglementair ingrijpen moesten Fien en Zoë na vijf van de zes ronden, net als vele andere rensters, het strijdtoneel verlaten. Silje kon doorknokken naar de finish en eindigde in haar internationale debuut op de 73e plaats van de 150 gestarte deelneemsters.

DOOR WEER EN WIND TIJDENS WINTERTRIATHLON

Op zaterdagochtend namen Sijmen Egberts (hardlopen), Lars Woelders (fietsen) en Stijn van de Bunt (schaatsen) deel aan de wintertriatlon in Enschede. De schaatsers hadden zich ingeschreven voor de estafette editie bestaande uit 5 km hardlopen, 22 km fietsen en een afsluitende 10 km schaatsen. Alhoewel het zonnetje lekker scheen, stond er ook een hardnekkige en stevige wind zodat Sijmen en Lars alle zeilen moesten bijzetten om Stijn op de afsluitende schaatsafstand in goede positie te brengen. Met meer dan één minuut achterstand begon Stijn aan zijn eerste 10 km ooit. Met een nipt verschil van slechts negen seconden moesten de mannen in de editie van 2022 “genoegen” nemen met het zilver, een knappe prestatie!

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

Al met al een mooi, leerzaam en bovenal motiverend weekend voor onze talenten!

Deel dit artikel op