Mountainbikers sluiten seizoen positief af in Denemarken

nieuws van 26 september 2023 / Mountainbiken

Na de wedstrijd in Vejle en een week trainen in Denemarken stond de laatste wedstrijd van het seizoen voor onze mountainbikers op het programma in het Deense Slangerup. Ze kregen een uitdagend parcours met een aantal steile klimmetjes en technische afdalingen voorgeschoteld. Het team keerde terug met twee podiumplaatsen voor Frits Biesterbos en Elena Poppelaars die beiden op een knappe 2e plaats eindigden. Hoofdcoach Olaf Noorbergen en Elena blikken terug op hun verblijf in Denemarken in het algemeen en op de wedstrijd in Slangerup in het bijzonder.

Mountainbikers sluiten seizoen positief af in Denemarken
Frits Biesterbos in actie in Slangerup, Denemarken (Foto: Lars Noppenau)

Olaf Noorbergen: “Na de wedstrijd in Vejle van vorig weekend zijn we de maandag daarna vertrokken richting Kopenhagen. Hier verbleven we in een boshutje bij de Zweedse grens. Deze week stond in het teken van trainen, waarbij iedereen zijn eigen trainingen deed, wat paste bij zijn of haar niveau en leeftijd. Dit kan soms best een uitdaging zijn als trainer, omdat je niemand alleen wil laten trainen. Op deze nieuwe locatie zaten we weer als groep samen in plaats van op aparte hotelkamers, wat resulteerde in een goede sfeer. Nick [Klijn] was er ook weer bij na zijn revalidatieproces van een hersenschudding. Het was erg fijn om het team weer compleet te hebben. Na het weekje trainen ging de focus op de laatste wedstrijd van het seizoen. We wilden nog één keer knallen dit seizoen. Ook bij deze wedstrijd konden er nog weer UCI punten gehaald worden. Over het algemeen werden er mooie wedstrijden gereden."

"Elena [Poppelaars] had een goede dag in tegenstelling tot vorige weekend. Met goede zin vertrok ze naar haar wedstrijd en kwam ze terug met een 2de plaats als resultaat. Elena: "Er was een sterk gevarieerd deelnemersveld". Het parcours was erg uitdagend door de steile klimmetjes. De start was zwaar en lang, maar ik kon gelijk goed mee in het derde wiel. De benen voelden niet meteen super goed aan, maar door de wedstrijd heen kwam ik steeds beter in mijn ritme en schoof ik op naar voren. In de laatste paar rondes kreeg ik materiaalpech: ik verloor de bandenspanning in mijn achterband, waardoor ik minder hard kon afdalen. Ik probeerde zo goed mogelijk door te rijden en het "op safe" te spelen. De eerste plek moest ik laten gaan, maar ik probeerde mijn 2e plaats te handhaven en het gat met de nummer 3 zo groot mogelijk te houden. Dat lukte!"

Olaf vervolgt met zijn kijk op de wedstrijden van de andere TalentNED'ers: “Na vorige week was Frits [Biesterbos] ook weer gebrand op een goede wedstrijd. Hij reed een sterke race waar hij zich meteen wist aan te sluiten bij de top van het sterke deelnemersveld. Met 10 seconden verschil ten opzichte van de koploper nam hij genoegen met een 2de plaats, waardoor hij wederom de nodige UCI-punten kon bijschrijven. Nick reed zijn eerste wedstrijd na maanden revalideren. Het was niet zijn beste race, maar dat was ook wel te verwachten. Hij kon wel weer voor het eerst meekomen in de wedstrijd, wat enorm fijn voor hem was en wat beloond werd met een 14de plek. Brent (9de) en Louis (15de) hadden beiden moeite met het tempo van het internationale junioren veld. Ze nemen beiden een goede ervaring mee terug naar Nederland en weten waar ze nog op kunnen verbeteren de komende tijd."

“Ik kan het weekend samenvatten in twee positieve punten. Ten eerste hebben we heel wat UCI-punten verzameld, wat een mooi perspectief biedt voor volgend seizoen. Daarnaast heb ik genoten van de goede sfeer in het team. Nu is het tijd voor ons off-season, voordat wij ons weer gaan focussen op het volgende seizoen."

Deel dit artikel op