Mountainbiketeam toont al vroeg in het seizoen goed niveau in Chelva

nieuws van 22 februari 2023 / Mountainbiken

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de mountainbikers van TalentNED op het programma. Het Spaanse Chelva was het prachtige decor van de start van het wedstrijdseizoen. Een uitdagend technisch parcours en een sterk deelnemersveld stonden garant voor een spectaculair wedstrijdweekend. Een goed niveau was al aanwezig bij deze eerste wedstrijd, enig geluk was echter nog niet aan de zijde van onze MTB’ers.

Mountainbiketeam toont al vroeg in het seizoen goed niveau in Chelva
Louis van Zeeland in Chelva. Foto: TalentNED

Frits Biesterbos (3e jaars belofte) en Nick Klijn (1e jaars belofte) beten het spits af. Beiden hadden een goede start. Frits vond zichzelf vlak na de start in de top zes terug. Vervolgens wist hij zich op te werken naar de 3e plaats, maar een lekke achterband halverwege de wedstrijd wierp hem helaas ver terug in het veld. Uiteindelijk eindigde Frits als 14e en Nick als 17e.

Vervolgens was het de beurt aan Elena Poppelaars en (gastrenster) Bloeme Kalis in de junioren vrouwen categorie. Na een moeizame start reden beide dames een nette wedstrijd. Bloeme nam na de start een lichte voorsprong op Elena, die haar tijdens de race alsnog wist te passeren. Uiteindelijk eindigde Elena als 7e en Bloeme als 8e. Een mooie eerste resultaat in de juniorencategorie.

Een dag later stonden Brent van Geest en Louis van Zeeland aan de start van de junioren mannen categorie. Brent finishte als14e en Louis werd als 38e geklasseerd, nadat ze bij de start als 90e 91e gestart waren. Na een indrukwekkende inhaalactie tijdens de startklim vond Brent zich terug op de 13e en Louis op de 33e plaats. Brent had na deze inhaalactie even tijd nodig om te herstellen, maar wist zijn positie sterk te handhaven. Louis leek ook de top 20 te naderen, maar hij kreeg een lekke band na een klein foutje op het rotsige parcours. Ontzettend balen, maar aan de conditie lag het niet! Dit smaakt dus naar meer!

Deel dit artikel op