MTB’ers verzamelen UCI punten in Vejle

nieuws van 20 september 2023 / Mountainbiken

Voor de laatste wedstrijden van het seizoen reisden onze mountainbikers af naar Denemarken voor een serie van twee wedstrijden. Met als eerste stop Vejle, een plaatsje midden in Denemarken. Frits Biesterbos vertelt over zijn wedstrijd.

MTB’ers verzamelen UCI punten in Vejle
Frits Biesterbos in actie in Vejle, Denemarken (Foto: Arne Matthiesen)

“Na vorige week een mindere wedstrijd gereden te hebben had ik weer een goede focus voor de laatste wedstrijden van het jaar. De deelnemers waren bijna allemaal Deens, dus voor mij stonden een hele hoop nieuwe gezichten aan de start. Een aantal van deze renners rijden ook andere internationale wedstrijden, waardoor het niveau van de Deense mountainbikers hoog lag”, vertelde Frits.

“Het was een heel gaaf rondje met snelle technische afdalingen en een aantal steile klimmetjes. Doordat er veel hoogtemeters in het parcours zaten, maakte dat de wedstrijd erg zwaar. De wedstrijd duurde in totaal anderhalf uur, wat langer is dan de meeste wedstrijden die we rijden. De combinatie tussen de lange duur en het uitdagende parcours zorgde voor een zware wedstrijd. Na een mindere start kon ik steeds verder naar voren schuiven naar een 2e plaats.”

En dus kijkt Frits tevreden terug op zijn wedstrijd. Hij kon weer de nodige UCI punten bijschrijven, wat ook gold voor Elena Poppelaars (4e plaats), Brent van Geest (6e) en Louis van Zeeland (8e).

Komende week trainen de mountainbikers nog even door in Denemarken. Met een gezonde dosis vertrouwen kijken ze vooruit naar de Shimano MTB Liga in Kopenhagen die ze komend weekend zullen rijden. Frits: “Het einde van het seizoen nadert en dat merk je wel in je frisheid. Ik hoop komend weekend in Kopenhagen nog een aantal UCI punten te pakken.”

Foto's door Arne Matthiesen

Deel dit artikel op

Media