Op naar een nieuw schaatsseizoen!

nieuws van 7 april 2021 / Schaatsen

Enschede, 6 april 2021 – Het schaatsteam van TalentNED is klaar voor het nieuwe seizoen. Met maar liefst vijf nieuwkomers is het team weer op volle sterkte en in balans. Deze week start het team met haar eerste trainingsweek.

Op naar een nieuw schaatsseizoen!

Het is een succesvol jaar geweest voor TalentNED. Een groot aantal talenten tekende een contract bij één van de topteams. Deze trend hoopt TalentNED door te zetten met hoofdcoach Robin Derks en de onlangs aangestelde assistent trainer/coach Wouter van der Ploeg.

Met de komst van Lars Woelders (19, Gramsbergen), Sebas Diniz (19, Borne), Jade Groenewoud (17, Hengelo, Overijssel), Sijmen Egberts (17, Langeraar) en Stijn van de Bunt (16, Lopik) is het team voor het nieuwe schaatsseizoen compleet.

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “We zijn erg verheugd met de komst van deze nieuwe talenten en kijken er naar uit om hen te helpen in hun ontwikkeling.” Ook hoofdcoach Robin Derks is tevreden: “We hebben wederom een sterke groep schaatsers weten samen te stellen, die elkaar ook goed aanvullen. Hoewel schaatsen een individuele sport is, heb je elkaar gewoon heel hard nodig. Met deze groep kunnen we de nieuwe talenten, evenals de huidige groep schaatsers de kans geven om hun potentie waar te maken.”

Onlangs werden de vertrekkende talenten in het zonnetje gezet met een lunch op Het Stokhorst, de thuisbasis van TalentNED’s iniatiefnemer Infestos. Beau Snellink en Remo Slotegraaf vertrekken naar Team Jumbo-Visma, Stefan Westenbroek naar Team Reggeborgh, Merel Conijn naar Team Worldstream en Eline Jansen naar Team Frysk. Colin Duivenvoorden keert terug naar het KKT Zuid West.

V.l.n.r.: Beau Snellink, Merel Conijn, Stefan Westenbroek, Eline Jansen en Remo Slotegraaf.

Gerard Kemkers: “Onze missie is geslaagd als we onze talenten goed voorbereid weten af te leveren bij één van de topteams. Om zoveel talenten te zien doorstromen is geweldig. We gaan er dan ook alles aan doen om de nieuwe groep zodanig te helpen dat ook zij de stap kunnen maken.”

Deel dit artikel op