Paul Snip tevreden over Albstadt en Nové Mesto

nieuws van 25 mei 2021 / Mountainbiken

Onze mountainbikers reden net als de internationale elite rijders, waaronder Mathieu van der Poel, in de maand mei twee wereldbekers. De eerste was in Albstadt (Duitsland) en de tweede in Nove Mesto (Tsjechië). Paul Snip kijkt met een goed gevoel terug op beide races. Hieronder doet hij verslag van beiden wedstrijden!

Paul Snip tevreden over Albstadt en Nové Mesto

Wereldbeker 1, Albstadt (Duitsland)

Een parcours dat er met het uur anders bij lag, maakte de keuzes voor de wedstrijd niet makkelijk. Ik twijfelde.. wél nog een keer het parcours gaan verkennen of het parcours niet meer gaan verkennen? Modder banden of geen modder banden? Na tóch nog een ronde verkend te hebben, om een beter gevoel met de ondergrond te krijgen, heb ik de keuze gemaakt om toch zonder modder banden te starten. Ik startte op plek 144. Het plan was om zo snel mogelijk zo ver mogelijk naar voren te komen en dus zo veel mogelijk plekken te pakken! Na een erg goede start, bleek ik mezelf toch wat opgeblazen te hebben op dit zware klimparcours. Toen heb ik even een halve ronde mijn eigen tempo gekozen en vervolgens de rest van de wedstrijd het gas er weer opgezet! Ik ging de laatste klim op met een groepje van vijf man in mijn wiel, maar wist dat het alles of niets was op deze laatste slotklim. Ik heb toen een hoog tempo neergezet en kwam met kramp boven. Het lukte me om de andere renners te lossen. Daardoor wist ik op dit zware parcours als 90e over de over de streep te komen! Gevoel: goed en tevreden. Zeker kijkend naar het parcours met 1000 hoogtemeters na 1:20 uur koers en drie lange en stijle klimmen, die niet echt op mijn lijf geschreven zijn. Na de wedstrijd reden we snel door naar Tsjechië. Exacte locatie: Nové Město na Moravě.

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Seraina Schmid

Wereldbeker 2, Nové Město (Tsjechië

In het begin van de week heb ik een training gedaan op het parcours met wat intensievere blokken en wat techniekoefeningen. Die training ging niet helemaal lekker door onder meer twee lekke banden en de blokken die toch stroef aan voelden. Ik voelde me vervolgens best een beetje onzeker de rest van de week. Vooral omdat ik wel wist dat het goed zat, maar het gevoel niet helemaal bevestigd werd door de laatste training op het parcours. Gelukkig wist ik dat gevoel met een beetje hulp vanuit de staf toch om te draaien en er met een andere blik naar te kijken. Op de dag van de wedstrijd kwam het met bakken uit de lucht. De dag ervoor had ik nog maar een keer het parcours verkend in - "gelukkig" - ook al natte omstandigheden. Dus de keuze of er modderbanden "gestoken" moesten worden, kwam wéér aan bod. Dit keer de keuze gemaakt voor modderbanden en dat bleek een hele goede zet! Helaas moest ik weer achteraan starten (startplek 135), omdat ik geen UCI punten heb. Het plan was weer hetzelfde als in Albstadt: “Er volle bak invliegen en alles uit de kast halen!” Vanaf de 1e minuut zat ik er super in. In het begin was het lastig om plekken te pakken. Toch bleef ik gedurende de race naar voren opschuiven en wist ik een geweldige wedstrijd neer te zetten met een 65e plek als gevolg! Ik kijk met een tevreden gevoel terug op beide wedstrijden. Nu gaan we weer even een periode in van trainen om onze basis, en uiteindelijk vorm, verder uit te bouwen en weer scherp te staan aan de volgende race!

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Seraina Schmid

Deel dit artikel op