Podium tijdens eerste nationale wedstrijd

nieuws van 4 april 2022

Afgelopen zaterdag werd door de meiden van de wegploeg de eerste echte nationale wedstrijd in TalentNED tenue gereden.

Podium tijdens eerste nationale wedstrijd
Podium voor Silje Bader

GOED GEGROEPEERD

Op zaterdagochtend stonden namens TalentNED Silje Bader, Anouk Bijl, Loes Nomden en Fien Winters aan de start van de Omloop van Noordwest Overijssel in Genemuiden. Met 63 km voor de boeg begonnen de meiden vol goede moed en frisse benen aan de wedstrijd. Iedereen was na de start goed weg en zaten gelijk goed gegroepeerd in het peloton.

Door de harde wind en een valpartij brokkelde het peloton in meerdere delen af. Loes en Silje kon in de kopgroep nog steeds goed aanhaken tezamen met circa 25 andere rensters. In de groep vlak achter de kopgroep kon Anouk nog goed standhouden. Door de valpartij werd het Fien moeilijk gemaakt om ook in die tweede groep mee te gaan en reed zodoende mee in een derde groep.

Uiteindelijk kon Fien met haar groep aansluiten bij groep twee van Anouk achter de kopgroep, maar de gehele groep was inmiddels wel te ver achterop geraakt om de kopgroep nog te kunnen achterhalen.

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

FANTASTISCHE EINDSPRINT

Met nog ongeveer 15 km voor de boeg werd de kopgroep ook wat uitgedund. Loes moest lossen en twee andere rensters wisten samen weg te komen uit de kopgroep. Later wist ook Silje Bader nog de oversteek naar deze twee rensters te maken. Echter 800 meter voor de finish wist de achtervolgende groep terug te keren om vervolgens de rensters aan de leiding in te halen. Ondanks dat ze net was teruggegrepen door de grote groep, wist Silje er nog een knappe eindsprint uit te persen en naar een derde plaats te sprinten. Een eerste podium voor de TalentNED wegploeg is een feit!

Loes kwam niet veel later als 19e over de streep en wist Anouk de sprint van de 2e groep te winnen en kwam daarmee als 23e over de streep.

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy

Deel dit artikel op

uitslagen

  • 3e plaats

    Silje Bader