Podiumplaatsen voor Louis en Brent in Houffalize!

nieuws van 26 juni 2023

Dit weekend stonden de junior mountainbikers Brent van Geest en Louis van Zeeland aan de start bij de 3 Nations Cup in het Belgische Houffalize. Na een zware race in de hitte eindigde Brent als 3e en Louis als 4e. Een prachtig resultaat!

Podiumplaatsen voor Louis en Brent in Houffalize!
Podiumplaatsen voor Louis en Brent in Houffalize!

De starttijd van de junioren was om 16:00 uur en rond deze tijd werden piektemperaturen richting de 30 graden verwacht. Om hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is er een koelplan gemaakt met diverse acties voor, tijdens en na de wedstrijd. Bij dit plan werd er niet alleen rekening gehouden met de hoge tempraturen, maar ook met de luchtvochtigheid en (het gebrek aan) wind. Louis en Brent wisten het gemaakte plan erg goed uit te voeren. En waar een aantal andere podiumkandidaten terugvielen of grotere fouten begonnen te maken, bleven Louis en Brent gedurende de gehele race fris en gefocust. Ze mogen terugkijken op een sterk weekend. Ook onze nieuwe Megamo`s deden goed werk op dit zeer technische parcours!

Frits Biesterbos reed in Limburg het NK op de weg bij de beloften. Het parcours was 130,2 kilometer lang en bevatte meerdere klimmen. Frits kon de gehele koers vooraan mee koersen in een peloton dat steeds meer uitdunde. In de eindsprint op de slotklim van Watersley werd hij helaas ingesloten, maar eindigde wel op een mooie 42e plaats.

Deel dit artikel op