Podiumplekken bij Tour De Lasalle

nieuws van 5 juni 2023

Afgelopen weekend ging de Tour de Lasalle voor de TalentNED wielerploeg van start in Den Helder. Met een nette 3e, 4e en 5e plek in het eindklassement kijkt het team positief terug op deze meerdaagse.

Podiumplekken bij Tour De Lasalle

De tijdrit 5,5 Kilometer.

De meerdaagse ging op de zaterdag van start met een spannende tijdrit van 5,5 kilometer, langs de kust van Den Helder. Een rit langs de kust betekent veel wind en dat speelt altijd een grote rol in een tijdrit. Julia Lindhout eindigde op een 4e plek en had zo nog zicht op het podium in het eindklassement. Ook Elise Timmerman reed zichzelf naar een mooi resultaat in de tijdrit. Zij wist de 6e plek te behalen met maar 1 seconde achterstand op Julia. Gastrenster uit TalentNED schaatsteam, Rosalie van Vliet, deed goede zaken in de tijdrit en eindigde op een nette 8e plek.

Omloop, 40 Kilometer.

Later die middag vond de tweede wedstrijd plaats. Hoewel het overall een redelijk chaotische wedstrijd was, verliep de koers voor de TalentNED ploeg gelukkig goed. De wedstrijd moest na 30 kilometer worden stilgelegd, toen er een valpartij plaatsvond waarbij er meerdere mensen hard waren gevallen. Na hervatting van de wedstijd zette Fien een aanval in en wist het peloton even flink af te laten zien. Aan het einde van de wedstrijd vormden Anouk Bijl, Elise en Julia een treintje, wat resulteerde in een knappe derde plaats voor Julia. Met nog 1 wedstrijd op zondag voor de boeg stond Julia op de derde plek in het algemeen klassement. Elise wist door een sterke zaterdag ook enkele plekken op te schuiven en stond achter Julia vierde in het klassement.

Criterium, 40 Kilometer.

Op zondag stond de laatste wedstrijd op het programma, een criterium. In het begin van de wedstrijd ging Julia mee in de aanval en wist samen met nog wat rensters een tijdje voor het peloton uit te rijden. Elise stopte vervolgens het peloton goed af, maar helaas werd de kopgroep met Julia na een tijdje toch weer terug gepakt door het peloton. Ook deze dag was er een vervelende valpartij en opnieuw het stilleggen van de koers. Aan het einde van de koers wist Anouk, samen met Keira Will (Australië) en Masja Keesman, weg te komen uit het peloton en een voorsprong op te bouwen van wel ruim een minuut. Er volgde een spannende eindsprint, waarin Anouk in Keira Will haar meerdere moest erkennen, maar alsnog knap tweede werd. In het eindklassement eindigde Anouk door de sterke laatste dag op plek 3, met Julia en Elise pal achter haar.

Positief gevoel.

Fien Winters: “We kijken als team positief terug op een mooie meerdaagse met maar liefst drie top vijf plaatsen. We hebben echt mee kunnen strijden voor de winst en gaan met een goed gevoel richting onze volgende wedstrijd; Toekomstcup Col du Vam.”

Deel dit artikel op