Primeur op het NK Ploegenachtervolging voor TalentNED

nieuws van 1 november 2023 / Schaatsen

Afgelopen weekend vond voor de allereerste keer het NK Ploegenachtervolging plaats. Twee teams van TalentNED verschenen aan de start van dit evenement: het vrouwenteam, bestaande uit Isa Leroy, Lieke Hoogendoorn en Rosalie van Vliet, en het mannenteam met Mats Bendijk, Freek van der Ham en Jasper Krommenhoek.

Primeur op het NK Ploegenachtervolging voor TalentNED
Isa Leroy, Rosalie van Vliet en Lieke Hoogendoorn in actie op het NK Ploegenachtervolging (foto: Emma Meijerink)

De vrouwen leverden een knappe prestatie. Ze reden een constante wedstrijd en deden zelfs enige tijd mee in de strijd om het podium. In een sterk deelnemersveld eindigden ze op een nette vijfde plaats.

Isa, Lieke en Rosalie blikken terug: “Deze hele wedstrijddag was anders als normaal. Een vol Thialf was echt een geweldige ervaring! Deze wedstrijd reden we met de senioren samen en om op hetzelfde ijs te staan als Irene Schouten was heel vet. Thialf heeft snel ijs. Het was wel even wennen om de snelheid goed te kunnen opbouwen. Voorafgaand aan de wedstrijd konden we nog een aantal keer trainen in Thialf. Alles stond voor ons in het teken van de ploegenachtervolging. Hierdoor konden we ons volledig richten op de techniek. We stonden daar echt als team en daar kunnen we trots op zijn.”

Freek van der Ham, Mats Bendijk en Jasper Krommenhoek in actie op het NK Ploegenachtervolging (foto: Emma Meijerink)
Freek van der Ham, Mats Bendijk en Jasper Krommenhoek in actie op het NK Ploegenachtervolging (foto: Emma Meijerink)

Helaas hadden de mannen van TalentNED minder geluk. Ze begonnen sterk en leken op weg naar een mogelijke podiumplaats. Echter, in de voorlaatste ronde gleed Jasper onderuit. "Ik verloor gewoon grip, gedurende de hele wedstrijd had ik al moeite met de bochten op hoge snelheid. Het is gewoon ontzettend balen", vertelde Jasper achteraf.

Deel dit artikel op