Regen, valpartijen en een 5e plek in Gent-Wevelgem

nieuws van 28 maart 2023

Afgelopen weekend stond voor onze wielerploeg net als voor de elite renners de wielerklassieker Gent-Wevelgem op het programma. Op een smal parcours in Boezinge moesten zeven rondes van 10,6 kilometer gereden worden. Het natte weer gecombineerd met een startveld die zich graag wilde laten gelden, in voor velen de eerste echte krachtmeting van het jaar, waren ingrediënten voor een hectische koers met meerdere valpartijen. Ondanks de nodige pech wist Silje Bader toch naar een 5e plaats te sprinten.

Regen, valpartijen en een 5e plek in Gent-Wevelgem
Silje Bader op kop van het peloton in Gent-Wevelgem. Foto: Miranda Nomden

Anouk Bijl: “De start was chaotisch. De nieuwelingen moesten nog finishen, toen de junioren al op het parcours stonden. De neutralisatie verliep goed, maar daarna was het tempo meteen hoog. Iedereen wilde goed zitten En er werd zenuwachtig gereden. Voor sommigen was het de eerste echte krachtmeting van het seizoen én het regende. Met de wind viel het uiteindelijk wel mee, dus er waren geen waaiers. We reden goed van voren en bij elkaar. Op een gegeven moment werd ik wat klem gereden in een bocht naar rechts en moest ik weer naar voren van het peloton zien te rijden. Opeens maakte het peloton een slinger naar links en had ik geen keus anders dan in de sloot te belanden. Geen ernstige valpartij, maar daarna moest ik wel terug zien te komen. Kort daarna reed Silje lek en moest ook zij zien terug te keren. Ik heb haar nog kunnen helpen naar de groep toe te rijden maar daarna was het voor mij wel klaar.”

Terwijl Silje lek reed stonden onze hoofdcoach Stefan van Klink en mechanieker Marijn Graafland net bij Fien, die voorin het peloton ten val gebracht was door een renster achter haar, op zo’n 3 minuten van het peloton. Het was illustratief voor de hectiek van de koers, die getekend werd door regen, een gestrest peloton én valpartijen.

Uiteindelijk wist Silje met het groepje waarin ze reed toch aan te sluiten bij het peloton en op te schuiven naar voren. In de laatste bocht voor de finish werd haar de pas afgesneden, maar wist ze vervolgens alsnog naar een knappe 5e plek te sprinten. Ook Julia reed een sterke koers en finishte als 37e. Fien, Anouk en Elise hadden op dat moment al moeten opgeven door de valpartijen en krachtinspanningen die ze geleverd hadden om hun teamgenoten zo goed mogelijk te helpen.

Wederom een dag dat TalentNED zich van voren liet zien. Ondanks wat pech, is de moraal goed in aanloop naar de eerste Nederlandse koers van dit jaar. Aankomende zaterdag staat de Omloop van Noord West Overijssel op het programma, gevolgd door de klimkoers van Berg en Terblijt een dag later. We hebben er nu al zin in!

Deel dit artikel op