Robin Derks maakt stap naar Team Reggeborgh

nieuws van 18 maart 2022 / Schaatsen

Enschede, 18 maart 2022 – Hoofdcoach schaatsen Robin Derks vertrekt bij TalentNED en gaat aan de slag bij Team Reggeborgh.

Robin Derks maakt stap naar Team Reggeborgh
Foto: TalentNED

In 2020 startte TalentNED mede onder aanvoering van Derks het TalentNED schaatsteam. In de afgelopen twee jaar heeft het team vorm gekregen en zijn er veel successen geboekt, waaronder diverse titels en meerdere schaatsers die vanuit TalentNED de stap maakten naar één van de topteams. Assistent-coach Wouter van der Ploeg zal in samenspraak met directeur Gerard Kemkers de lijnen uitzetten in de komende periode, waarin gezocht zal worden naar een nieuwe schaatscoach.

Gerard Kemkers: “Robin is zeer waardevol geweest voor TalentNED. Hij heeft door de vele juniorentitels, zowel nationaal als internationaal, goede prestaties op de seniorentoernooien én de doorstroom van onze talenten naar één van de grote ploegen veel teweeg gebracht. Dat deed hij altijd met een duidelijk doel voor ogen, zodat presteren en ontwikkelen hand in hand gingen. Zijn vertrek voelt dubbel, want we gaan hem missen, maar tegelijkertijd gunnen we hem ook deze mooie nieuwe uitdaging.”

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

“TalentNED is trots op sporters die de volgende stap zetten, maar zeker ook op coaches en stafleden die de kans krijgen om hun droom na te jagen. Ik zal samen met Wouter [van der Ploeg] garant staan voor een succesvolle voortzetting van ons programma. Tegelijkertijd kijk ik er naar uit om weer een nieuwe TalentNED collega te kunnen verwelkomen. Wij blijven doorbouwen en zien een mooie TalentNED toekomst tegemoet, zeker als je ziet wat voor een mooi team we weer aan het bouwen zijn voor het nieuwe seizoen. Maar daarover later meer. Voor nu wens ik Robin al het goeds voor de toekomst en kijken we terug op een gedreven en kundige collega, die altijd duidelijk richting gaf aan de missie van TalentNED: building future winners.”

Robin Derks: “Samen met de staf hebben we een hoge standaard neergezet voor het opleiden van toptalent. Hier hebben we hard voor gewerkt en ik ben er trots op hier een aandeel in te hebben gehad. Er ligt een stevig fundament voor de aankomende jaren en ik ben ervan overtuigd dat we de huidige lichting over een aantal jaren in de top gaan zien. Ik wil de staf en atleten bedanken voor de mooie tijd en wens ze alle goeds voor de toekomst.”

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Deel dit artikel op