Rosalie van Vliet wint Viking Race

nieuws van 14 maart 2023 / Schaatsen

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de Viking Race op het programma voor TalentNED’er Rosalie van Vliet. De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar en wordt gezien als een (officieus) EK voor deze leeftijdsgroep. Rosalie, B2-junior, liet zich van haar beste kant zien en won 3 van de 4 afstanden.

Rosalie van Vliet wint Viking Race
Rosalie wint de Viking Race. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Op de eerste afstand, de 500 meter, werd Rosalie 4e op slechts een tiende verwijderd van het podium. De Italiaanse Giorga Fusetto ging er met de winst vandoor. Op de 1500 meter reed Rosalie een dik persoonlijk record van 2.03,46 en won hiermee met 3 seconden voorsprong op de nummer 2.

Rosalie van Vliet talentontwikkeling talent talentned schaatsen
Rosalie van Vliet. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

De tweede dag werd geopend met de 1000 meter. Ook nu bleek Rosalie in goede doen te zijn want ze pakte wederom de wint in een persoonlijke record (1.20,49)! Op de slotafstand, de 3000 meter, wist Rosalie de winst van de Viking Race veilig te stellen door op 6 seconden van haar concurrenten te eindigen in wederom een persoonlijk record: 4.20,34.

Rosalie van Vliet talentontwikkeling talent talentned schaatsen
Rosalie van Vliet. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Rosalie: “Ik heb een supergoed weekend gereden. Alleen jammer dat ik geen persoonlijk record reed op de 500 meter, maar op elke andere afstand heb ik mezelf dik verbeterd. Met name mijn persoonlijk record op de 15000 meter doet me goed. Een halve seconde sneller!”


Deel dit artikel op