Roxane Knetemann verlaat TalentNED

nieuws van 31 mei 2022

Roxane Knetemann gaat TalentNED verlaten. De pedagoog en koerscoach van de junior damesploeg was samen met trainer-coach Stefan van Klink verantwoordelijk voor de wielerploeg die sinds augustus 2021 in Enschede samen woont en traint vanuit de TalentNED Academy.

Roxane Knetemann verlaat TalentNED
Foto: Orange Pictures

Gerard Kemkers respecteert het besluit van Roxane, maar ziet tegelijkertijd een fijne collega gaan. “In het afgelopen half jaar is Roxane er achter gekomen hoe veeleisend het vak van coach is, zeker in een setting waarbij sporters niet alleen samen trainen maar ook samen wonen. Het is een unieke setting in Nederland, waar alles draait om beter worden. Helaas bleek Roxane’s rol bij TalentNED niet te combineren met haar persoonlijke leven en haar andere werkzaamheden, zoals die van wielercommentator bij de NOS.“

Kemkers vervolgt: “We nemen afscheid van een fijne, betrokken collega die het beste voor heeft met de sporters van TalentNED. Met het hart op de tong en soms vlijmscherpe vragen wist ze vaak goede discussies aan te zwengelen. Dat bracht ons verder als organisatie. Ze organiseerde, evalueerde en corrigeerde. Haar passie voor TalentNED en het wielerproject was voelbaar. Wat dat betreft is het jammer dat Terwispel in Friesland en niet in Twente ligt. Rox, het ga je goed en we blijven je volgen!”

Roxane Knetemann: “Ik vind het plan van TalentNED super mooi. Het idee om sporters samen te brengen onder één dak en ze een intensieve vorm van begeleiding te bieden met het oog op groei en ontwikkeling, zowel op sportgebied maar ook op persoonlijk vlak, spreekt me nog steeds heel erg aan. Het is een visie die ook heel erg bij mij past als persoon. Ik heb alleen gemerkt hoeveel dat van je vraagt en helaas valt dit voor mij niet te combineren met mijn leven thuis. Daardoor ben ik niet op mijn best en dat is iets waar ik last van heb. Het wielerteam verdient iemand die net als Stefan [van Klink] alles met volle overgave doet. Ik kan dat helaas niet bieden.

Knetemann vervolgt: “Woonde ik maar in Twente, dan was ik er het grootste deel van de week geweest. Voor mij voelt het heel gek om nu midden in het seizoen weg te gaan, maar tegelijkertijd weet ik dat dit de beste keuze voor mij en voor de sporters is. Ik wens de schaatsers, mountainbikers, de staf en met name de meiden van de wielerploeg het allerbeste toe en hoop dat ik over een aantal jaren kan juichen voor succesvolle oud-TalentNED sporters.”

Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: TalentNED

Deel dit artikel op