Samen doorzetten waar anderen stoppen

nieuws van 6 mei 2022 / Schaatsen

Onze nieuwe schaatsploeg was afgelopen week op trainingskamp in Otterlo. De ploeg verbleef op het prachtige park van Europarcs De Zanding. Er werd veel gefietst en de nodige tijd doorgebracht op de schaatsplank en in het krachthonk. Op woensdag stond er een bijzondere activiteit op het programma.

Samen doorzetten waar anderen stoppen
Jade Groenewoud en haar teamgenoten gaan door het stof, maar geven niet op.

Op de Oranjekazerne in Schaarsbergen kreeg de nieuwe schaatsploeg een training van twee sportinstructeurs van de Luchtmobiele Brigade. Deze rode baretten hadden twee opdrachten meekregen: test het individu en test het team. Het gevolg was dat onze atleten aan een soort "beasting" werden onderworpen waardoor iedereen zichzelf wel even goed tegenkwam. Lukt het je om op zo’n moment de knop om te zetten en door te gaan waar anderen stoppen?

Vervolgens werd er in tweetallen verplaatst naar de stormbaan, waar de ploeg als team mocht laten zien hoe goed ze kunnen samenwerken. Er vond in korte tijd een flinke verbetering plaats, waardoor uiteindelijk alle opdrachten succesvol werden voltooid. Deze bikkels lijken klaar voor hun missie: een succesvol seizoen bij TalentNED met veel groei, ontwikkeling én prestaties. Instructeurs van de Oranjekazerne: bedankt!

Deel dit artikel op

Media