Silje Bader rijdt podium in internationale koers

nieuws van 20 maart 2023

Afgelopen zondag werd de Piccolo Trofeo Binda in Cittiglio (Italië) verreden. Bij deze Nations Cup wedstrijd stonden TalentNED’ers Silje Bader en Fien Winters namens TeamNL aan de start. Silje reed achter de Britse Cat Ferguson en de Franse Julie Bego naar de derde plaats. De eerste internationale podiumplaats voor de renster van TalentNED!

Silje Bader rijdt podium in internationale koers
Silje Bader wordt 3e in Piccolo Trofeo Binda. Foto: Orange Pictures

Silje beschrijft haar wedstrijd: “De dag begon wat hectisch met wat donkere tunnels bij de start en een valpartij, waardoor de race redelijk hectisch begon. Ik zat de hele dag goed van voren. Ook heb ik aangevallen, maar doordat er een Franse en een Britse weg waren gereden, zaten de Franse en Britse ploeg de hele tijd in mijn wiel wanneer ik probeerde te demarreren. Uiteindelijk moest ik op de slotklim even lossen, maar lukte het me in de afdaling terug te komen in het uitgedunde peloton. Het gat naar de Franse (Julie Bego) en Britse (Cat Ferguson) renster konden we niet meer dichten, maar een podiumplek zat er nog wel in! Zo’n 300 meter voor de finish moesten we nog rechtsaf slaan. Het viel een beetje stil en toen ben ik gegaan. Ik ben er vol voor gegaan en had al snel een gaatje te pakken. Mijn eerste podiumplek in een internationale koers! Fantastisch!”

“Na de finish was het nogal hectisch. Eerst een “kleine” prijsuitreiking en in de middag het “grote” podium. Ook moest ik nog naar de dopingcontrole. Uiteindelijk moest ik me haasten om alsnog het vliegtuig te kunnen halen. Gisteren viel ik pas laat in slaap…... pff wat een dag!”

Silje Bader talentontwikkeling wielrennen fietsen renster talentned ontwikkeling
Silje Bader op het podium van Piccolo Trofeo Binda. Foto: Orange Pictures

Ook teamgenoot Fien Winters kwam sterk voor de dag en reed goed van voren. Tot haar teleurstelling moest ze ongeveer twee rondes voor het einde afstappen doordat ze misselijk was geworden van enkele gelletjes.

Vandaag hebben de meiden een rustdag. Morgen staat er een voorbereidende training op het programma, want aanstaande woensdag rijden de rensters van TalentNED een tijdrit op het circuit van de TT in Assen waar tevens de start is van Olympia’s Tour (de meerdaagse mannenkoers).

Deel dit artikel op