Silje Bader wint Omloop van Noord West Overijssel

nieuws van 4 april 2023

Afgelopen weekend stonden er twee koersen op het programma. Het weekend begon met de Omloop van Noord West Overijssel. De eerste overwinning van dit jaar werd behaald door een ontketende Silje Bader die de rest van het peloton in de eindsprint te sterk af was!

Silje Bader wint Omloop van Noord West Overijssel
Silje Bader wint de Omloop van Noord West Overijssel. Foto: TalentNED

Het beloofde een regenachtige dag te worden in de kop van Overijssel. De Omloop van NWO startte in Genemuiden. Na de neutralisatie werd het tempo meteen flink opgevoerd en dat leidde vrijwel direct tot het lossen van de eerste rensters. De wegen waren op sommige punten smal en zodoende kwamen er diverse meiden in de berm terecht. Onder andere het “bermmeisje” zoals op de koersradio werd vermeld. Sommige bermmeisjes konden op de fiets blijven zitten, maar moesten vervolgens wel een gat dichtrijden (zoals Fien) naar het peloton, die in het grootste deel van de koers geen moment stil viel. Anderen kwamen wel op het asfalt terecht en moesten derhalve uit de koers stappen.

Waar Fien en Elise op een gegeven moment in de 2e groep belandden, wisten Julia, Anouk en Silje zich in het voorste deel van het peloton te handhaven. Julia wist zelfs nog even solo weg te rijden, maar helaas strandde haar demarrage poging in schoonheid. Eenmaal terug in Genemuiden kwam het op een massasprint aan die met meerdere fietslengtes voorsprong gewonnen werd door Silje Bader. De eerste overwinning van dit jaar voor team TalentNED!

BERG & TERBLIJT

Een dag later werd er wederom gekoerst. In de Limburgse heuvels van Berg & Terblijt stond er een klimkoers op het programma. De meiden van TalentNED waren dit keer minder succesvol. Hoewel er in het begin van de koers nog goed kopwerk werd verricht door Fien en Anouk, moest uiteindelijk iedereen haar meerdere erkennen in Zoë van Velzen, die solo over de meet ging. Silje werd de best geklasseerde renster van TalentNED met een vierde plaats.

Deel dit artikel op