TalentNED haalt beoogde schaatstalenten binnen en heeft het team voor seizoen 2022-2023 rond

nieuws van 23 maart 2022 / Schaatsen

Het schaatsteam van TalentNED is klaar voor het nieuwe seizoen. Met maar liefst negen nieuwkomers is het team weer op volle sterkte en in balans. Volgende week komt het team voor het eerst bij elkaar om de eerste stappen te zetten richting wederom een succesvol seizoen. De missie blijft onveranderd: talenten voorbereiden op hun toekomst en afleveren aan één van de topteams.

TalentNED haalt beoogde schaatstalenten binnen en heeft het team voor seizoen 2022-2023 rond
Het nieuwe schaatsteam

Het is een geslaagd seizoen geweest voor TalentNED. Er werd een karrevracht aan Nederlandse- én wereldtitels binnengesleept. De jonge atleten ontwikkelden zich goed, soms zelfs stormachtig. Een leegloop van talenten naar de topteams is het gevolg. En daarmee is de missie van TalentNED wederom geslaagd. Een trend die TalentNED wenst voort te zetten de komende jaren.

Van de huidige groep blijven vier schaatsers nog een jaar bij TalentNED, te weten
Chris Fredriks (18), Sijmen Egberts (18), Stijn van de Bunt (17) en Jade Groenewoud (18). Daar komen vier heren en vijf dames bij: Stein de Wit (17) uit IJsselstein, Ward Dielissen (16) uit Vogelenzang, Jasper Krommenhoek (18) uit Steenwijkerwold, Michiel de Groot (17) uit Bleiswijk, Chloé Hoogendoorn (18) uit Woubrugge, Pien Smit (18) uit Waarland, Meike Veen (17) uit Westerlee, Sophie Kraaijeveld (18) uit Alphen aan den Rijn en Rosalie van Vliet (16) uit Zeewolde.

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “We zijn erg verheugd met de komst van de nieuwe talenten en kijken er naar uit om hen te helpen in hun ontwikkeling. We hebben wederom een sterke groep schaatsers weten samen te stellen, die elkaar ook goed aanvullen. Hoewel schaatsen een individuele sport is, heb je elkaar gewoon heel hard nodig. Met deze groep kunnen we de nieuwe talenten, samen met de huidige groep schaatsers de kans geven om hun potentie waar te maken. Binnen TalentNED willen we de beste jonge schaatsers met elkaar de weg naar boven laten vinden. Dat alles in een professionele talentenomgeving met een allround ontwikkeling als basis.”

“Onze missie is geslaagd als we onze talenten goed voorbereid weten af te leveren bij één van de topteams. Om zoveel talenten te zien doorstromen is geweldig. We gaan er dan ook alles aan doen om de nieuwe groep zodanig te helpen dat ook zij de stap kunnen maken.” Volgende week komt de nieuwe groep voor het eerst bij elkaar. Kemkers: “We gaan weer vol energie van start. De talenten die wij op ons lijstje hadden staan, hebben allemaal voor ons gekozen. Nu is het zaak dat we keihard met hen en met elkaar aan de slag gaan. De plannen liggen klaar, nog even de puntjes op de i zetten en dan gaan we weer los!”

Deel dit artikel op