TalentNED heet drie nieuwe mountainbikers welkom en heeft het team voor 2023 compleet

nieuws van 13 december 2022 / Mountainbiken

Onlangs heeft u kunnen lezen hoe we in de afgelopen drie jaar een sterk en compleet mountainbike programma uit de grond hebben gestampt. Van de eerste lichting sporters, die in 2020 begonnen aan hun TalentNED-avontuur, is inmiddels iedereen uitgestroomd. Paul Snip en Niek Hoornsman maakten afgelopen seizoen de overstap naar de weg en Chris van Dijk probeert de juiste vervolgstap te vinden in zijn route op weg naar een UCI-team. Van alle drie sporters kunnen we zeggen dat er een goed vooruitzicht is op een mooie carrière in de wielersport en daarmee sluiten we met een goed gevoel een eerste hoofdstuk af in ons nog prille bestaan als mountainbike programma.

Het tweede hoofdstuk staat op het punt te beginnen of beter gezegd: deze is al begonnen. Het nieuwe mountainbike team is momenteel op trainingskamp in Calpe (Spanje) samen met onze dameswielerploeg. Deze week maakten we op social media de komst bekend van drie jonge talenten: Brent van Geest, Nick Klijn en Louis van Zeeland. Zij zullen samen met Elena Poppelaars en Frits Biesterbos het team voor 2023 vormen.

TalentNED heet drie nieuwe mountainbikers welkom en heeft het team voor 2023 compleet
Het nieuwe team op de foto in Calpe.

Hoofdcoach Olaf Noorbergen is blij met deze laatste ontwikkelingen binnen het programma. “Nu de talentengroep van de afgelopen drie jaar is uitgestroomd, beginnen we in Enschede met een vrijwel compleet nieuwe groep. Deze groep bestaat uit een aantal jonge en talentvolle mountainbikers. Iedereen is gretig om een volgende stap te maken. Ik kijk er naar uit om aan deze nieuwe ‘lege pagina’s’ te beginnen.”

Olaf stelt de nieuwe renners aan u voor, te beginnen bij Louis van Zeeland, zoon van voormalig mountainbike bondscoach Leo van Zeeland. “Louis heeft hiervoor in Kaiserslautern gewoond en getraind bij een Duitse talentenselectie. Hij heeft al de nodige ervaring in het leren trainen en leven als talentvolle renner. Bij TalentNED kan hij deze leerlijn als 1e jaars junior verder doortrekken.”

Louis van Zeeland
Louis van Zeeland. Foto: TalentNED

Net als Louis is ook Brent van Geest komend seizoen 1e jaars junior. Olaf ligt toe: “Brent is als mountainbiker opgegroeid bij vereniging het Snelle Wiel. Bij deze vereniging zijn de afgelopen jaren mooie MTB trails aangelegd voor de jeugd. Brent heeft fysiek veel in zijn mars en bij TalentNED kan hij leren hoe hij zichzelf optimaal verder kan ontwikkelen.”

Brent van Geest
Brent van Geest. Foto: TalentNED

Ten slotte stelt Olaf 1e jaars belofterenner Nick Klijn voor: “Nick heeft hiervoor bij het Bassa Team gereden, een team die in het verleden al veel talenten heeft geholpen naar de volgende stap. Afgelopen jaar bleek Nick in staat om zich met de beste junioren van Europa te meten. Komende maanden kan hij bij TalentNED verder leren wat er in het U23 veld te wachten staat.”

Nick Klijn
Nick Klijn. Foto: TalentNED

We kijken ontzettend uit naar het nieuwe wedstrijdseizoen, die voor team TalentNED zal beginnen in het Spaanse Chelva in februari. Tot die tijd zal er keihard getraind worden met het nieuwe team en zullen de nieuwe talenten hun intrek nemen in de TalentNED Academy. Louis, Brent en Nick: welkom en heel veel succes bij TalentNED.

Deel dit artikel op