TalentNED start nieuw vrouwen wielerteam met Van Klink en Knetemann

nieuws van 6 april 2021

Enschede, 6 april 2021 – TalentNED had al een mountainbike en een schaatsteam en voegt daar nu een derde sporttak aan toe: wegwielrennen voor vrouwen. De afgelopen maanden heeft TalentNED onder aanvoering van Stefan van Klink en Roxane Knetemann gezocht naar een sterke groep rensters én met succes: TalentNED verwelkomt een zestal zeer talentvolle rensters. Vanaf seizoen 2022 zullen zij samen het TalentNED wielerteam vormen.

TalentNED start nieuw vrouwen wielerteam met Van Klink en Knetemann
Roxane Knetemann & Stefan van Klink

Het is een interessante periode geweest voor TalentNED. Plannen werden gesmeed om een nieuwe sporttak toe te voegen en ingezet werd op een juniorenploeg met doorgroeimogelijkheden naar een belofteteam. Met een sterke groep rensters uit 2005 (nu 2e jaars nieuweling en volgend jaar 1e jaars junior) gaat TalentNED het avontuur aan.

Trainer-coach Stefan van Klink kijkt terug op een mooi proces: “We hebben een aantal zeer talentvolle en ambitieuze rensters gevonden die ervan dromen om profrenster te worden. Daarnaast is het een sterke groep met rensters die al hele mooie resultaten hebben gereden.” Roxane Knetemann vult aan: “We hebben hele goede gesprekken met de rensters gevoerd. Geweldig om hun drive te proeven om te slagen als renster. We kunnen niet wachten om te beginnen!”

De talenten die onderdeel zullen gaan uitmaken van het vrouwen wielerteam van TalentNED zijn:Zoë van Velzen (Waddinxveen, 16), Elise Timmerman (Staphorst, 16), Anouk Bijl (Papendrecht, 15), Loes Nomden (Hattem, 16), Fien Winters (Hasselt, 15), Julia Lindhout (Sint-Maartensdijk, 16).

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “We zijn erg verheugd met de start van een vrouwen wielerteam en kijken er naar uit om de talentvolle rensters te helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast verheugen we ons om een rol te gaan spelen in de opleidingspiramide van het wielrennen en verwachten hier samen met andere belangrijke stakeholders (KNWU, andere teams, onze partners, etc.) een uniek traject in neer te zetten. Net als bij de andere sporten is en blijft ons doel om talentvolle sport(st)ers voor te bereiden op een overgang naar een (inter)nationaal topteam. Alles met de insteek om blijvend Nederlandse successen te vieren in de klassiekers, de grote rondes, de kampioenschappen én de Olympische Spelen. Het zou geweldig zijn als we een renster kunnen opleiden, die we op latere leeftijd in een regenboogtrui zien rondrijden!”

Deel dit artikel op