Tegenslag in Saalhausen en Leogang voor mountainbikers

nieuws van 19 juni 2023 / Mountainbiken

Het afgelopen weekend namen Brent van Geest en Louis van Zeeland deel aan de 3 Nations Cup in Saalhausen, terwijl Frits Biesterbos met de nationale selectie op pad was voor de World Cup in Leogang.

Tegenslag in Saalhausen en Leogang voor mountainbikers

Helaas kon Frits niet van start gaan vanwege een valpartij die al eerder tijdens een van de verkenningsdagen plaatsvond. Een flinke tegenvaller. Gelukkig is Frits inmiddels alweer aan de beterende hand.

In de wedstrijd in Saalhausen begon Louis sterk en reed steeds steady rond de 10e plaats. Jammer genoeg kreeg Louis in de derde ronde last van zijn rugklachten, waardoor hij niet langer het maximale uit zichzelf kon halen. Dit zorgde voor een geleidelijke terugval naar de 37e plaats. Ondanks deze tegenslag, heeft Louis laten zien dat hij een doorzetter is door de wedstrijd toch uit te rijden.

Voor Brent verliep de race anders, een ongelukkige valpartij tijdens de start zorgde ervoor dat hij direct terugviel naar de 50e plaats. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen wist hij ronde na ronde op te schuiven. Uiteindelijk wist hij naar een prima 14e plek te rijden.

Hoewel het weekend niet helemaal heeft uitgepakt zoals gehoopt, hebben de mountainbikers laten zien dat zij erg gemotiveerd en gedreven zijn. Ze kunnen dus met een positief gevoel toewerken naar de wedstrijden die nog komen gaan.

Deel dit artikel op