Teleurstelling in Limburg bij NK Weg

nieuws van 25 juni 2023

Afgelopen zaterdagochtend vond in Limburg het NK Wegwielrennen plaats. Het startschot voor de junior dames werd om half tien gegeven, waarbij de rensters klaarstonden voor een uitdagend parcours van 6,6 kilometer over de Fromberg en de Ribberheideweg. Dit rondje moesten ze maar liefst negen keer afleggen. De wielerploeg stond met vertrouwen aan de start van het kampioenschap en begon sterk, maar helaas verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt.

Teleurstelling in Limburg bij NK Weg
Silje zet alles op alles om weer bij de kopgroep te komen.

De eerste rondes reden de rensters goed van voren mee, waarbij ze de positie voorin het peloton goed probeerden vast te houden. Het tempo was erg hoog en van achter moesten er diverse renners lossen. Helaas liet Fien Winters in de afdaling een gaatje vallen die ze later in de wedstrijd weer dicht moest proberen te rijden. Dit lukte de eerste keer wel, maar nadat zij de volgende afdaling weer op achterstand werd gereden moest Fien helaas het peloton laten gaan. Niet veel later moesten Julia Lindhout en Anouk Bijl ook lossen. Ze moesten de voorste groep laten gaan en zo zat alleen Silje Bader nog bij het peloton.

Silje slaagde erin de wedstrijd uit te rijden, maar was niet tevreden met haar prestatie. “Ik had mijn koppie er niet bij” vertelde ze na afloop. Het was duidelijk dat er meer in had gezeten. Desondanks toonde Silje veel doorzettingsvermogen en haalde zij de finish als 17e van een flink uitgedund peloton.

Het eindresultaat was niet wat het team had gehoopt. Er was teleurstelling en een gevoel van gemiste kansen. Gelukkig is er over twee weken een nieuwe kans tijdens een thuiskoers voor onze ploeg. Ze hopen goed voor de dag te komen in de Ronde van Twente, waar ze zich zullen meten met de eliterenners.

Deel dit artikel op